![]() |
Avustralya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avustralya Yemekleri - Dünya MutfağıAVUSTRALYA YEMEKLERİ - DÜNYA MUTFAĞI KESTANELİ PAVLOVA (AVUSTRALYA)
Bir karıştırma kabında vanilya, sirke ve nişastayı macunumsu bir kıvama getirin ![]() ![]() Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile katı köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bezeyle kağıttaki çizgileri izleyerek 4 adet daire elde edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avustralya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avustralya Yemekleri - Dünya MutfağıPAZILI BONFİLE (AVUSTRALYA)
Bonfileleri mangalda ya da barbeküde pişirecekseniz, mangal ateşini pişirme saatinden 30 dakika önce yakın; fırında pişirecekseniz, fırınınızın ızgarasını pişirme saatinden 10 dakika önce yakın ![]() Bonfileleri ızgaraya koyup, her iki yüzlerini 2'şer - 3'er dakika (kanlı sevmiyorsanız, 5'er dakika) pişirin ![]() ![]() Bir tavaya arpacık soğanları, sirke ve esmer et (ya da tavuk) suyunu koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, pazıları kaşıkla her bonfilenin üstüne yerleştirerek, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Avustralya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avustralya Yemekleri - Dünya MutfağıROKALI IZGARA BILDIRCIN GÖĞSÜ (AVUSTRALYA) Zeytinyağı, dağ kekiği, biberiye, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|