Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri![]() Burma baklava Malzemeleri 12 baklava yufkası 1 5 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı150 gr tereyağı Şerbet için 2 5 su bardağı toz şeker2 5 su bardağı suYarım limonun suyu Hazırlanışı Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın ![]() Tereyağını eritin ![]() 6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin ![]() Ortadan ikiye kesin ![]() Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın ![]() İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın ![]() Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin ![]() Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin ![]() Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin ![]() 10 cm uzunluğunda dilimlere bölün ![]() Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın ![]() Burma baklava artık hazır,afiyet olsun
|
|
Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri![]() Künefe Malzemeler, 500 gram tel kadayıf 100 gram dil peyniri 200 gram tereyağı Şerbeti için, 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı, Şerbetini hazırlamak için küçük bir tencereye toz şeker ve suyu alın ![]() Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin ![]() Şerbet kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip karıştırın ![]() Şerbet bir taşım kaynadığında ocaktan indirin, soğuması için bekletin ![]() Tereyağını tavaya alıp kısık ateşte eritin ![]() Eriyen tereyağını ılınması için bekletin ![]() Kadayıfı tel tel ayırıp ılınmış tereyağıyla karıştırın ![]() Orta boy bir tavanın tabanını kadayıfla kaplayın ![]() Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın ![]() Dil peyniri kadayıfın üzerine dizin ![]() Kalan kadayıfla dil peynirlerinin üzerini kaplayın ![]() Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın ![]() Buzdolabında 15 dakika bekletin ![]() Tavayı ocağa alıp kısık ateşte her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin ![]() Pişen kadayıfın üzerine soğumuş şerbeti dökün ![]() Şerbetini çektikten sonra bekletmeden servis yapın ![]() Afiyet olsun
|
|
Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şerbetli Tatlılar - Tatlı TarifleriBülbül Yuvası Malzemeler Yarım paket margarin 1 çay bard süt1 çay bard sıvı yağ1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı sirke Yarım çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı yoğurt Aldığı kadar un Hazırlanışı Malzemelerin hepsini karıştırarak yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar oluşturun ve bunları çay tabağı büyüklüğünde açın Aralarına nişasta koyarak on tanesini üst üste dizin ve hepsini birlikte yaklaşık 30-35 cm çapında açın Her katı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm’i sarkacak şekilde sarın İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzün Daha sonra oklavayı çıkarın ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapın Oklavaya sarmadığımız iki cm lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyun Üzerine erittiğiniz margarinden ya da tereyağından sürerek fırında kızartın (Bu margarin hamurun içine koyduğumuz margarinden ayrı)![]() Şerbeti için 4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın ![]() Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fıstıkla doldurun Afiyet olsun![]()
|
|
Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şerbetli Tatlılar - Tatlı TarifleriSARIĞI BURMA MALZEMELER Hamuru için: 1/2 kg Un 3 Adet Yumurta 1 Çay Bardagi Süt 1 Çay Bardagi Sivi Yag 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kasigi Yogurt Yufkalari açmak için 1 Kase Nisasta Içine: 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardagi Toz Seker 8 Su Bardagi Su 1/2 Limon YAPILIŞ TARİFİ On hazirlik olarak, 7 su bardagi toz seker ve 8 su bardagi suyu kaynatin Içine yarim limonu sikm Hazirladiginiz serbeti sogumaya birakin![]() 1- Derince bir kabin içinde, yarim kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardagi sivi yag, bir tutam tuz, 3 çorba kasigi yogurdu karistirin Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurun Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapin![]() 2- Üzerlerine nisasta serpip oklavayla ince yufkalar açin Her birinin içine bir miktar dövülmüs ceviz serpin![]() 3- Yufkayi oklavaya sarin ![]() 4- Yaglanmis tepsiye yufkalari iki tarafindan büzerek siyirin ![]() 5- 1 paket margarini eritip, sarigi burmalarin üzerine dökün Onceden isitilmis firmda 30-40 dakika pisirin Soguttugunuz serbeti sarigi burmalarin üzerine dökün
|
|
|
|