Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifleri, tatlı, tatlılar, şerbetli

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri







Burma baklava

Malzemeleri

12 baklava yufkası
15 su bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
150 gr tereyağı

Şerbet için

25 su bardağı toz şeker
25 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı

Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın

Tereyağını eritin
6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin
Ortadan ikiye kesin

Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın
İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin
10 cm uzunluğunda dilimlere bölün
Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın
Burma baklava artık hazır,afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri







Künefe
Malzemeler,

500 gram tel kadayıf
100 gram dil peyniri
200 gram tereyağı

Şerbeti için,

1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı,

Şerbetini hazırlamak için küçük bir tencereye toz şeker ve suyu alın
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
Şerbet kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip karıştırın
Şerbet bir taşım kaynadığında ocaktan indirin, soğuması için bekletin
Tereyağını tavaya alıp kısık ateşte eritin
Eriyen tereyağını ılınması için bekletin
Kadayıfı tel tel ayırıp ılınmış tereyağıyla karıştırın
Orta boy bir tavanın tabanını kadayıfla kaplayın
Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın
Dil peyniri kadayıfın üzerine dizin
Kalan kadayıfla dil peynirlerinin üzerini kaplayın
Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın
Buzdolabında 15 dakika bekletin
Tavayı ocağa alıp kısık ateşte her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin
Pişen kadayıfın üzerine soğumuş şerbeti dökün
Şerbetini çektikten sonra bekletmeden servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri




Bülbül Yuvası

Malzemeler
Yarım paket margarin
1 çay bard süt
1 çay bard sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un

Hazırlanışı

Malzemelerin hepsini karıştırarak yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar oluşturun ve bunları çay tabağı büyüklüğünde açın Aralarına nişasta koyarak on tanesini üst üste dizin ve hepsini birlikte yaklaşık 30-35 cm çapında açın Her katı tek tek ince bir oklavaya son 2 cm’i sarkacak şekilde sarın İki ucundan ortaya doğru çekerek hamuru büzün Daha sonra oklavayı çıkarın ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapın Oklavaya sarmadığımız iki cm lik kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak şekilde tepsiye koyun Üzerine erittiğiniz margarinden ya da tereyağından sürerek fırında kızartın (Bu margarin hamurun içine koyduğumuz margarinden ayrı)

Şerbeti için 4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın
Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün Servis yapmadan önce tatlılarımızın ortasını ceviz ya da fıstıkla doldurun Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri





SARIĞI BURMA

MALZEMELER
Hamuru için:
1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardagi Süt
1 Çay Bardagi Sivi Yag
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kasigi Yogurt
Yufkalari açmak için
1 Kase Nisasta
Içine:
1/2 kg Ceviz
Üzerine:
1 Paket Margarin
7 Su Bardagi Toz Seker
8 Su Bardagi Su
1/2 Limon

YAPILIŞ TARİFİ
On hazirlik olarak, 7 su bardagi toz seker ve 8 su bardagi suyu kaynatin Içine yarim limonu sikm Hazirladiginiz serbeti sogumaya birakin
1- Derince bir kabin içinde, yarim kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardagi sivi yag, bir tutam tuz, 3 çorba kasigi yogurdu karistirin Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurun Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapin
2- Üzerlerine nisasta serpip oklavayla ince yufkalar açin Her birinin içine bir miktar dövülmüs ceviz serpin
3- Yufkayi oklavaya sarin
4- Yaglanmis tepsiye yufkalari iki tarafindan büzerek siyirin
5- 1 paket margarini eritip, sarigi burmalarin üzerine dökün Onceden isitilmis firmda 30-40 dakika pisirin Soguttugunuz serbeti sarigi burmalarin üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.