![]() |
Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri![]() Burma baklava Malzemeleri 12 baklava yufkası 1 ![]() 150 gr tereyağı Şerbet için 2 ![]() 2 ![]() Yarım limonun suyu Hazırlanışı Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın ![]() Tereyağını eritin ![]() 6 baklava yufkasını aralarını fırçayla yağ sürerek üst üste dizin ![]() Ortadan ikiye kesin ![]() Yufkaların uç kısmına boydan boya fıstık yerleştirin ve oklava yardımı ile rulo şeklinde sıkıca sarın ![]() İki kenarından ortaya doğru sıkıştırarak büzün ve oklavadan çıkartın ![]() Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış tepsiye dizin ![]() Üzerine fırçayla yağ sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin ![]() Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şurubu üzerine gezdirin ve 40 dakika dinlendirin ![]() 10 cm uzunluğunda dilimlere bölün ![]() Üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirerek servis yapın ![]() Burma baklava artık hazır,afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri![]() Künefe Malzemeler, 500 gram tel kadayıf 100 gram dil peyniri 200 gram tereyağı Şerbeti için, 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı, Şerbetini hazırlamak için küçük bir tencereye toz şeker ve suyu alın ![]() Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin ![]() Şerbet kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip karıştırın ![]() Şerbet bir taşım kaynadığında ocaktan indirin, soğuması için bekletin ![]() Tereyağını tavaya alıp kısık ateşte eritin ![]() Eriyen tereyağını ılınması için bekletin ![]() Kadayıfı tel tel ayırıp ılınmış tereyağıyla karıştırın ![]() Orta boy bir tavanın tabanını kadayıfla kaplayın ![]() Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın ![]() Dil peyniri kadayıfın üzerine dizin ![]() Kalan kadayıfla dil peynirlerinin üzerini kaplayın ![]() Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın ![]() Buzdolabında 15 dakika bekletin ![]() Tavayı ocağa alıp kısık ateşte her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin ![]() Pişen kadayıfın üzerine soğumuş şerbeti dökün ![]() Şerbetini çektikten sonra bekletmeden servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar - Tatlı TarifleriBülbül Yuvası Malzemeler Yarım paket margarin 1 çay bard ![]() 1 çay bard ![]() 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı sirke Yarım çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı yoğurt Aldığı kadar un Hazırlanışı Malzemelerin hepsini karıştırarak yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbeti için 4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri karıştırın ve kaynatın ![]() Hamur soğukken sıcak şerbeti üzerine dökün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şerbetli Tatlılar - Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şerbetli Tatlılar - Tatlı TarifleriSARIĞI BURMA MALZEMELER Hamuru için: 1/2 kg Un 3 Adet Yumurta 1 Çay Bardagi Süt 1 Çay Bardagi Sivi Yag 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kasigi Yogurt Yufkalari açmak için 1 Kase Nisasta Içine: 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardagi Toz Seker 8 Su Bardagi Su 1/2 Limon YAPILIŞ TARİFİ On hazirlik olarak, 7 su bardagi toz seker ve 8 su bardagi suyu kaynatin ![]() ![]() ![]() 1- Derince bir kabin içinde, yarim kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardagi sivi yag, bir tutam tuz, 3 çorba kasigi yogurdu karistirin ![]() ![]() ![]() 2- Üzerlerine nisasta serpip oklavayla ince yufkalar açin ![]() ![]() 3- Yufkayi oklavaya sarin ![]() 4- Yaglanmis tepsiye yufkalari iki tarafindan büzerek siyirin ![]() 5- 1 paket margarini eritip, sarigi burmalarin üzerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|