![]() |
İftar Menüsü Sizlerle 8 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar Menüsü Sizlerle 8Tarhana çorbası Malzemeler 3 adet domates (kabukları soyularak kabaca doğranmış) 4 adet kapya biber (közlendikten sonra kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve kabaca doğranmış) 1 adet kuru soğan (ince doğranmış) 1/2 su bardağı süzme yoğurt 3 çorba kaşığı un 1 lt ![]() 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı acı) ·Domates, biber ve soğanı bir tencereye koyarak düşük ısıda domatesler sulanıp iyice yumuşayana kadar pişiriniz ![]() ·Ocaktan alarak soğumaya bırakınız ![]() ·Soğuduktan sonra iyice ezerek süzgeçten geçiriniz ![]() ·Un ve yoğurdu da ekledikten sonra malzemeyi tamamen homojen bir hale gelene kadar karıştırınız ![]() ·Karışıma et suyunu ilave ediniz ve sürekli karıştırarak birlikte kaynatınız ![]() ·Tuz, tereyağı ve kekiği ekleyiniz ![]() ·5 dakika daha kaynatınız ![]() ·Sıcak olarak servis yapınız ![]() Kasap köfte Malzemeler 250 gr yağsız dana (döş) kıyması (iki kere çekilmiş) 250 gr kuzu kıyması (iki kere çekilmiş) 200 gr kuzu böbrek yatağı yağı (çekilmiş) 1 kahve kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 kahve kaşığı kimyon 1 çay kaşığı acı pul biber(isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı tuz ·Çukur bir kaba dana kıyma, kuzu kıyma, çekilmiş böbrek yatağı yağını koyduktan sonra hamur yoğurur gibi 15-20 dakika süreyle güzelce yoğurunuz ·İki saat kadar üzerini örterek buzdolabında dinlendiriniz ![]() ·Köfteyi yeteri kadar dinlendirdikten sonra üzerine kuru soğanı rendeleyiniz ![]() ·Karabiber, pul biber, kimyon ve kekiği de ekleyerek 10 dakika daha yoğurunuz ·Köftelerinize şekil vererek ızgarada pişiriniz ![]() ·Piyaz soğan, roka ve tere gibi aromatik otlarla süsleyerek servis yapınız ![]() Zeytinyağlı pazı sarma Malzemeler 500 gr pazı yaprağı 1 su bardağı pirinç ½ su bardağı sızma zeytinyağı 400 gr ![]() 2 çorba kaşığı dolma fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü(ılık suda bekletilip ayıklanmış) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 2 adet domates (rendelenmiş) 2 çay kaşığı tuz 1 demet maydanoz(ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu 2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 1 adet limonun suyu 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı zeytinyağı ·Pazı yapraklarını kaynamakta olan suya atıp 2-3 dakika beklettikten sonra soğuması için delikli kepçe ile çıkarınız ![]() ·Harç için pirinci 3-4 su yıkayıp süzünüz ![]() ·Zeytinyağını tavaya koyup kızdırınız ve dolma fıstıklarını ekleyip 2-3 dakika karıştırıp sarartınız ![]() ·Doğranmış soğanı ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavurunuz ![]() ·Soğanların kavrulması bitince pirinci ekleyiniz ve 3 dakika kadar daha kavurunuz ![]() ·Kavurma işlemi bitince sıcak suyu ekleyiniz ve tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakınız ![]() ·Demlenme süresinin sonunda, kuş üzümü, karabiber, maydanoz, dereotu, taze nane, rendelenmiş domatesleri, yenibaharı ve tuzu ekleyiniz ![]() ·Tahta bir kaşıkla harcı güzelce karıştırınız ![]() ·Yaprakların orta damarlarını keskin bir bıçakla aldıktan sonra içine harcı koyunuz ve mümkün olduğunca düzgün bir şekilde sararak tencereye yelpaze şeklinde yerleştiriniz ![]() ·Sarmaların üzerini birkaç adet yaprakla kapatınız ![]() ·Porselen bir tabağı ağırlık olarak sarmaların üzerine koyunuz ve bir su bardağı sıcak su, iki çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ekledikten sonra otuz dakika pişiriniz ![]() ·Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyerek servis yapınız ![]() Hariri Malzemeler 1 litre süt (1/2 su bardağını ayırınız) 6 çorba kaşığı toz şeker 6 çorba kaşığı üzüm pekmezi 2 tatlı kaşığı toz tarçın 2 çorba kaşığı buğday nişastası 4 çorba kaşığı ceviz (hafifçe dövülmüş) ·Süte şekeri ilave ederek kaynatınız ![]() ·Bu arada nişastayı yarım su bardağı sütle karıştırınız ![]() ·Süt- şeker karışımı kaynamaya başlayınca pekmezi ilave ediniz ![]() ·Tarçını ilave ediniz ![]() ·Sütle sulandırdığınız nişastayı yavaş yavaş ve karıştırarak ilave ediniz ![]() ·Karışım tekrar kaynamaya başlayınca cevizi ilave ediniz ![]() ·2-3 dakika karıştırarak kaynatınız ![]() ·Soğumadan kâselere alınız ![]() ·Ilıdıktan sonra üzerini cevizle süsleyiniz ![]() ·Soğuk olarak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|