![]() |
Biberli Ekmek (Acılı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Ekmek (Acılı)Biberli Ekmek (acılı) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: Hamuru için: *1/2 su bardağı ılık süt *1 paket pak maya *1 yemek kaşığı sirke *1 çay bardağı yoğurt *1 çay bardağı sıvıyağ *125 gr eritilmiş katı yağ *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *Alabildiği kadar elenmiş un Üzerinin malzemesi: * 4-5 tane kırmızı biber (robotta kıyılmış) * 3-4 tane kuru soğan(incecik kıyılmış) * 2 yemek kaşığı biber salçası * 2 yemek kaşığı susam(küncü) * 1 su bardağı sıvı yağ (yağı bol olmalı) * Acı pul biber(isteğe göre konur) * Tuz salçanın tuzuna göre ilave edilmalidir Yapılışı: Hamur için bütün malzemeler karıştırılır ![]() ![]() Mayalama için: Kuru maya ılık süt içine şeker ile birlikte konur ve azıcık kabarması beklenir ![]() ![]() Üstünün yapılışı: Kırmızı biberler incecik kıyıldıktan sonra tava içinde bol yağda diğer malzemelerle birlikte iyice kavrulur ![]() ![]() Biberli ekmeğin yapılışı: Mayalanan hamurdan küçük parçalar alınarak küçük küçük yuvarlaklar yapılıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Şeker olsun ![]() NOT: * Biberli ekmek, fırından alınan ekmek hamuru ilede yapılabilir ![]() * Bu mayalı hamur tarifini her türlü poğaça içinkullanabilirsiniz ![]() * Biberli ekmek biraz acı olunca daha iyi olur ![]() * Soğanlar ve biberler çok ince kıyılmalıdır ![]() * Yağı bol olmalıdır ve hamuruna kadar işlemelidir ![]() * İçine susam yakışır ![]() * Akdeniz yöresi yemeği olarak bilinir ![]() |
![]() |
![]() |
|