![]() |
Gaziantep Usulü Burma Kadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gaziantep Usulü Burma KadayıfMalzemeler * 1 kg ![]() * 1 kg ![]() * 500 gr ![]() ![]() ![]() Not: Malzemeler 1 tepsi / 3 kg içindir ![]() Yapılışı: Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir ![]() ![]() İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortasından başlanılarak dizilir ![]() Daha sonra kadayıfın üzerine sade yağ eritilip dökülür ![]() ![]() Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve bir başka tepsiye ters çevrilerek konulur ![]() ![]() Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür ![]() ![]() ŞERBETİN HAZIRLANMASI: 1 kg ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|