Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burma, gaziantep, kadayıf, usulü

Gaziantep Usulü Burma Kadayıf

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gaziantep Usulü Burma Kadayıf



Malzemeler

* 1 kg çiğ burma kadayıf

* 1 kg toz şeker

* 500 gr Antep fıstığı içi * 600 gr sade yağ

Not: Malzemeler 1 tepsi / 3 kg içindir

Yapılışı:

Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konulur ve bir taraftan sarılmaya başlanır

İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortasından başlanılarak dizilir

Daha sonra kadayıfın üzerine sade yağ eritilip dökülür Dizme işlemi bitince tepsi düşük ateşli fırında 20 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir

Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve bir başka tepsiye ters çevrilerek konulur Süzülen yağ tekrar kadayıfın üzerine dökülerek 10 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür

Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür Kadayıf 5 dakika kadar kısık ateşte şerbet ile beraber pişirildikten sonra servise sunulur

ŞERBETİN HAZIRLANMASI:

1 kg şekere yarım litre su katılır ve karıştırılarak yüksek ateşte kaynatılır Karışım kaynayınca şerbet hazır hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.