![]() |
Evde Siyah Zeytin Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Siyah Zeytin Yapılışı![]() 1 kg siyah zeytin için 4-5 yemek kaşığı, veya 1 fincan dolusu tuz (Bu tuz iri bulgur büyüklüğünde veya ince olabilir ve piyasada salamura turşu-zeytin için satılır) ![]() ![]() ![]() Bu şekilde hazırlanan zeytinin içine konulduğu bidon teneke 3-4 günde bir sağa sola çevrilerek zeytin ile tuzun teması sağlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açma esnasında kapak içte oluşan gazın basıncıyla fırlayabilir ![]() ![]() ![]() Tatlanan zeytinler bidon veya teneke içinde bitinceye kadar tutulabilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|