Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dantel, jala’dan, krep, roti, yapalım

Roti Jala’Dan Dantel Krep Yapalım

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Roti Jala’Dan Dantel Krep Yapalım







,
Bir Malezya lezzeti olan Roti Jala’dan dantel krep olur mu?

Roti jala, özel bir çeşit hamurla yapılan bir çeşit krep Kelime anlamı “ağ ekmek” anlamına geliyormuş; örümcek ağına benzediğinden olsa gerek Malezya’da, özellikle Ramazan ayında çok yenirmiş Ramazan aylarında, sokaklarda geçici tezgahlar kurulup, çeşitli baharatlarla tatlandırılıp, satılırmış Yılın diğer zamanları ise, 5 çayı atıştırması olarak oldukça popülermiş

Roti jalanın hamuru, normal krep hamuruna göre daha yumuşak; yani daha sulu İçine hindistan cevizi ve zerdeçal ekliyorlar

Peki bu tarifi neden veriyorum?

1- Dünya mutfaklarında ne gibi şeyler yapıldığı, nasıl teknikler kullanıldığı hakkında fikrimiz olsun diye

2- Acaba, biz de krep hamurumuzu biraz sütle inceltip tavaya bu şekilde döksek, farklı bir sunum elde edebilir miyiz diye fikir jimnastiği yapmak için İsmini de dantel krep koyarız mesela

Aslında hamuru tavaya dökmek, aşağıdaki aletle son derece kolay; ancak Malezya’da sudan ucuz ve her yerde bulunabilen bu plastik parçası; başka yerlerde pek bulunmuyor Ama kendi aparatınızı kendiniz de yapabilirsiniz; mesela temizlenmiş bir konserve kutusuna bir kaç delik delebilirsiniz



Roti jala pişirmenin ipuçlarından biri de: Hamuru pişireceğiniz tavanın yüzeyini, çatalın ucuna taktığınız ve zeytinyağına daldırdığınız yarım kuru soğan ile, şöyle bir sıvamanız Bu hem hamura lezzet veriyormuş, hem de tavada ince bir katman gibi kalıp, hamurun fazla yağ emmesini engelliyormuş

Malzemeler (20 krep için):

- 2 su bardağı un

- Yarım çay kaşığı zerdeçal

- Yarım çay kaşığı tuz (İsterseniz daha fazla da koyabilirsiniz)

Bu malzemeleri geniş bir kasede karıştırın Ortasını havuz gibi açın ve

- 2 yumurta

- 2 su bardağı hindistan cevizi sütü

- 1 su bardağı su

ekleyin Bir mikser yardımıyla karışımı, sulu bir hamur haline getirin

Kalın tabanlı bir tavayı, orta ateşe koyun Biraz önce bahsettiğimiz gibi, yarım soğan ile bir kez tavayı yağlayın Tava kızınca, yuvarlak hareketler yaparak, hamuru tavaya dökün





20-30 saniye sertleşmesini bekleyin İki ucunu ortada birleştirin Hafifçe rulo şekline getirerek, tabağa alın Sıcak veya ılıkken ikram edin Özellikle baharatlı tavuk gibi yemeklerin yanında servis ediliyormuş






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.