10-11-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı İri Bamya Tarifi

Malzemeler:
- 1 kg iri bamya
- 2 adet iri kuru soğan
- 2-3 adet havuç
- 3-4 adet domates
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
Bamyaları yıkayıp, kurulayın Normal bamya ayıklar gibi; bamyaların baş kısmındaki koni şeklindeki bölümü, yine koni şeklinde kesip çıkartın Yayvan bir tencerenin dibine bamyaları sıkı bir şekilde dizin Üzerine piyazlık (yarım ay şeklinde) doğradığınız soğanları, ufak doğradığınız domatesleri ve ince ince doğradığınız havuçları yerleştirin, üzerlerine biraz tuz serpin Kalan bamyalar, domates, soğan ve havucu da yine aynı şekilde kat kat dizmeye devam edin En üstüne limon suyu ve zeytinyağı da ekleyip, kapağını kapatın Piştikten sonra, servis tabağına ters çevirebilirsiniz


Tavsiye: Bamyalar büyük olduğundan, klasik bamyadan çok daha kolay ayıklanıyor
Servis tabağına ters çevirdiğinizde, üst tarafı sık döşediğiniz bamyalarla kaplı olacaktır Bu görüntüyü istemiyorsanız; önce tencereden bir servis tabağına ters çevirip, ondan sonra ikinci bir servis tabağına tekrar ters çevirebilirsiniz Böylece zeytinyağlı bamyanız, tencereye dizdiğiniz gibi daha süslü duracaktır
|
|
|