![]() |
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endonezya Yemekleri - Dünya MutfağıEndonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı ENDONEZYA USULÜ ŞİŞ
Marinadı:
Sosu:
Marinadı hazırlamak için, küçük bir kasede sarımsak, rafine yağ, şeker, soğan, limon suyu ve tuzu karıştırınız ![]() ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için orta boy bir tencerede bütün sos malzemesini karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Önce ızgaranızı, iyice kızdırıp alüminyum kağıtla kaplayınız ![]() Kuşbaşı etleri delikli kepçeyle kaseden alıp (marinadı atınız), şişlere geçiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Endonezya usulü şişi, tereyağlı pilav ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endonezya Yemekleri - Dünya MutfağıENDONEZYA USULÜ SATAY PİLİÇ
Yer fıstıklarının kabuklarını ayıklayın ve yağsız tavada kızartıp renkleri dönene kadar çevirin ![]() Soğanı küp kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Barbekünüzü yakın ![]() ![]() ![]() Tavaya hindistancevizi, süt, esmer şeker, limon suyu ve tabasco sos ekleyip orta ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endonezya Yemekleri - Dünya MutfağıNASİ GORENG (ENDONEZYA) / Kızarmış Pirinç
150 gr ![]() ![]() ![]() Soğanı doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra tavaya bir parça yağ koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endonezya Yemekleri - Dünya MutfağıMERMER PUDİNG (ENDONEZYA) vanilyalı puding için:
çikolatalı puding için:
Mermer puding için, iki ayrı puding hazırlayın ![]() Vanilyalı puding için; sütü, jöleyi, şekeri, mısır nişastasını, vanilyayı, bir adet yumurta sarısını, bir tutam tuzu, tereyağı ile birlikte derin bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Donduktan sonra buzdolabından çıkarın ![]() ![]() Daha sonra aynı malzemeden içine kakao katarak bir de çikolatalı puding hazırlayın ![]() ![]() Pişirdiğiniz kakaolu pudingi derin bir servis kabına boşaltın ![]() ![]() ![]() Kestiğiniz dilimlerde, kahverengi içinde vanilyalı puding parçaları, beyaz beyaz aynı bir mermer görüntüsü verir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endonezya Yemekleri - Dünya MutfağıBUAH CAMPUR DENGAN SANTAN (ENDONEZYA) / Hindistancevizi Sütlü Meyve
Hindistan cevizi sütünü konserve meyvenin suyu ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() En üste bir çilek yerleştirerek soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endonezya Yemekleri - Dünya MutfağıRENDANG (ENDONEZYA)
Eti 3 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı biberleri ince ince kıyıp bir kenara bırakın ![]() Tencereye hindistan cevizi sütünü koyun, kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etin içine, soğan ve sarımsak püresini, acı biberleri, limon kabuklarını, şekeri ve limon suyunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Rendang'ı 2-3 gün önce pişirip, buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endonezya Yemekleri - Dünya MutfağıFREKADO (ENDONEZYA) / Karışık Sebze Köftesi
Fasulyeleri temizleyip, enine olarak ufak ufak doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtaları içine kırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebze köftelerinizi sıcak sıcak bol yeşil bir salata ile servis yapın ![]() Not: Dilerseniz bu elde ettiğiniz karışımı yapışmaz bir kek kabını yağlayıp karışımı içine boşaltın ve 30 dakika kadar kızgın fırında pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Endonezya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Endonezya Yemekleri - Dünya MutfağıSATE AYAM (ENDONEZYA) / Tavuk Şiş
sos için:
Kızartılmış soğan ve sarımsakları hazırlamak için; soğanları çok ince halkalar halinde doğrayın, sarımsakları da enine ince dilimler halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuğun derisi ayrılmış etlerini ince ve uzun parçalar halinde kesip bir tabağa koyun ve üzerine hint safranını atıp karıştırın ![]() ![]() Çöp şişlere etleri ve derileri ayrı ayrı uzunlamasına geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızgın yapışmaz tavaya çok az yağ koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|