Portakallı Çikolata |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Çikolata![]() Malzemeler Kaplaması için * 150 gram bitter çikolata İçi için * 60 ml krema * 90 gram bitter çikolata * Portakal kabuğu rendesi Hazırlanışı 1 Bitter çikolata benmari usulüyle eritilir![]() 2 Eritilen çikolatanın kalıba silme dolacak şekilde dökülür![]() 3 Kalıp ters çevirilerek boşaltılır![]() 4 Çikolata sıvanmış kalıp derindondurucuda 10 dakika dinlendirilir![]() 5 Bu arada krema kaynatılıp altı kapatılır![]() 6 Kremaya ufalanmış çikolata eklenip iyice eriyene kadar karıştırılır![]() 7 Çikolatalı karışıma portakal kabukları ilave edilip ılıklaşması için bırakılır![]() 8 Derindondurucuda soğuyan çikolata kalıbı bir kere daha çikolata ile doldurulup boşaltılır ve tekrar dondurucuda 15 dakika bekletilir![]() 9 Donan çikolata kalıbının içine üstten bir parça boşluk kalacak şekilde portakallı krema doldurulur, derindondurucuda 20 dakika bekletilir![]() 10 Kalan eritilmiş bitter çikolata ile portakallı karışımın üzeri kapatılıp, kalıp araları belirginleştirilip dondurulur
|
|
|
|