Palamut Patlıcan Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Patlıcan TarifiAçıklama Yemeğimiz palamut balığından değil, patlıcanların palamut şeklinde kesilmesinden adını almış sanırsam ![]() Bugün halam tv'de sonuna yetişmiş yani son haline Oradaki tariften uzak olarak kendi usulümüzce yaptık Malzemeler
Yapılışı Öncelikle patlıcanları yuvarlak olarak kesip tuzlu suda bekletiyoruz ![]() Daha sonra patlıcanları yağda kızartıyoruz![]() ![]() Kızarttığımız patlıcanları mısır ununa bulayıp tepsiye diziyoruz ![]() Her dilimin üzerine kaşar peynirini koyuyoruz![]() Sonra üzerlerini yine mısır ununa bulayarak patlıcanla kapatıyoruz Ve fırına atıyoruz Not: Biz kaşar peyniri ile yaptık ve sos kullanmadık İsteyen içinde damak zevkine göre başka malzemede kullanabilir![]() Sos olarak da dilerseniz yoğurtlu&sarımsaklı yada domatesli sos hazırlayarakta sonunda üzerine dökebilirsiniz![]() Patlıcanları tuzlu suda beklettiğimiz için tuzlu olur diye tuz kullanmadık biraz tuzsuz oldu sanki ama tuzlu sevenler isterlerse kızartırkan tuz eklemeside yapabilir![]() ![]() Resmini çekmeyi unuttum ama diziliş şeklini göstermek için internetten bi resim buldum ![]() Bu şekilde olacak dizilişi Bu resimde mısır unu yok mesela![]() |
|
|
|