![]() |
Finlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Dünya MutfağıFinlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı FİNLANDİYA USULÜ TAVŞAN
Büyük ve derince bir tabakta et suyu, tuz, karabiber, defne yaprağı ve soğanı karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu lezzetli Fin yemeğini, yanında pilav ve yeşil salatayla servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Dünya MutfağıFİNLANDİYA ÜSULU REZENELİ YAHNİ
Soğan,et,su,tane karabiber,dereotu ve defne yaprağını yaklaşık 1 saat tıngırdatın ![]() Ardından etleri rezeneleri ialave edin ve 15 dakika daha pişirme işlemine devam edin ![]() Ayrı bir kapta limon kabuğu,portakal kabuğu,süzme yoğurt,yumurta sarısı ve hardalı karıştırarak tencereye ilave edin ve 5 dakika daha pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Dünya MutfağıFİNLANDİYA USULÜ SEBZE ÇORBASI
Karnıbahar, iç bezelyeyi, taze fasulye, havuç, patates ve kabağı büyük bir tencereye koyup, tuzu serpiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kasede yumurta sarılarını ve sütü, sebze suyundan da biraz ekleyerek, iyice karışana kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Çorbayı ısıtılmış servis kaselerine boşaltıp, üstlerine maydanozu serperek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Dünya MutfağıFİNLANDİYA EKMEĞİ Malzemesi:
Ayrıca:
Hazırlanışı: Un, margarin, şeker ve bademden hamuru yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Dünya MutfağıİSKANDİNAV USULÜ MANTARLI YAHNİ (FİNLANDİYA)
Kuşbaşı etleri bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar su ekledikten sonra, tuzun yarısını serpin ve tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın (arada, yüzeye çıkan köpükleri kaşıkla alıp atın) ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerede kalan pişme suyunu bir kâse üstüne yerleştirilmiş tel süzgeçten kâseye geçirin (süzdüğünüz su, 30 cl'den [1 1/4 su bardağı] fazlaysa, tencereye koyarak, çektirin) ![]() ![]() Mısır nişastası ve sütü küçük bir kâsede karıştırıp, tenceredeki pişme suyuna katın ![]() ![]() ![]() Öbür tencerede sıcak tuttuğunuz etleri ve sebzeleri ekleyip, üstü açık olarak, kısık ateşte 5 dakika pişirin ![]() ![]() Bir kâsede süzme yoğurt, hardal, kıyılmış dereotları, beyazbiber ve kalan tuzu karıştırıp, tenceredeki yahninin üstüne boşaltarak, karıştırın ve yahniyi 4 çukur tabağa bölüştürüp, servis yapın ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında buharda pişirilmiş bezelyeler ve kum havuçlarıyla ![]() NOT: Finlandiya' da SOSU YUMURTA VE KREMA KULLANILARAK HAZIRLANAN BU TARİFTE, YOĞURT KULLANILMASIYLA, KOLESTEROL VE KALORİ MİKTARLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜR ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Finlandiya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Finlandiya Yemekleri - Dünya MutfağıBALIK PUDİNGİ (FİNLANDİYA) Kullanılacak malzeme (4 kişi için)
Yapımı Bir puding kalıbını bol şekilde yağa buladıktan sonra üstüne kurutulmuş ekmek tozunu serpmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balık pudingi pişince kalıbı benmarisiyle fırından çıkarmalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|