![]() |
Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır?![]() Malzemeler 2 tepeleme su bardağı un 1 çorba kaşığı yaş maya 1 su bardağı ılık süt 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı pudra şekeri Bir fiske tuz, 3 yumurta Şurubu için 4,5 bardak su 3 ![]() Bir kapta bira mayasını, ılık sütün yarısıyla ezin ![]() 1 kahve fincanı un katıp iyice karıştırın ![]() Üstü örtülü olarak iki misli kabarmasını bekleyin ![]() Kabaran mayaya artan unu, sütü, eritilmiş yağı, pudra şekerini biraz tuz ve 3 yumurtayı katın ![]() Elinizle çırparak hamuru toplayın ![]() Üzerini örterek tekrar mayalandırın ![]() Düz veya tırnaklı tartölet kalıplarının içlerini yağlayın ![]() Kalıpların yarısına çıkacak yükseklikte hamur doldurup tekrar mayalandırın ![]() Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin ![]() Şeker, su ve limon suyu ile suluca şurup hazırlayın ![]() Tatlıları kalıptan çıkartıp şuruba atın ![]() Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte yarım misli genişleyene dek ısıtın ![]() Tatlıları şuruptan çıkartın ![]() Üzerine koylaştırdığınız şurubu gezdirin ![]() Krem şanti ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|