![]() |
Muş Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muş YemekleriÇORTİ (MUŞ) Kelem (lahana) yaprakları küçük, küçük doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Çorti'nin bir de rivayeti vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Muş Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muş YemekleriMUŞ KÖFTESİ (MUŞ) Kızıl iyice dövülür veya çekilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küfte için soğan küçük küçük doğranır içine nar daneleri veya suda haşlanmış pirinç doldurulur, karıştırılır sonra yağda kavrulur üzerine biber dökülerek küftenim içine konur ![]() ![]() ![]() Not: Bu köfte her evde mutlaka her haftada bir defa yapılır bunun için adına hafta direği denmiştir ![]() |
![]() |
![]() |
|