Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, gnokçi, irmik, yapılışı

İrmik Böreği (Gnokçi) Yapılışı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Böreği (Gnokçi) Yapılışı



İrmik Böreği (Gnokçi) yapılışı

Malzemeler:

Yarım litre süt (2,5 su bardağı)

Yarım su bardağından biraz fazla irmik

2 yumurta

1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı kadar tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı hindistancevizi



Tarif:

1 Sütü kaynatın Kaynamış süte irmiği dökün ve karıştırarak süt kıvamlanıncaya kadar pişirin Karıştırmazsanız irmik dibe çöker ve yapışır

2 Oda sıcaklığındaki yumurtayı bir kaseye kırıp içine tuz, karabiber, hindistancevizi, yağ ve yarım bardak kaşarı ekleyin Çırpın İçine kaynamış sütten de bir kaç kaşık koyup çırpmaya devam edin Sonra yumurtayı koyulaşmış irmikli süte boşaltın Hızla karıştırın

3 Borcam ya da kek kalıbını yağlayıp içine bu karışımı dökün Üstünü bir bezle kapatıp iyice soğuyana kadar karışımı bekletin Tercihen buzdolabında 1 gün beklesin

4 Pişirmeden önce irmik böreğini dilimleyin Kaptan çıkarmadan üstüne kalan kaşarı serpin ve 170 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin Sıcak servis edin

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.