![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaÇİLEKLİ PASTA ![]() Malzemeler 8 yumurta 250 gr ![]() 250 gr ![]() 1 tatli kaşığı limon kabuğu rendesi Yarım limon suyu 500 gr ![]() ![]() ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ Tencerede şekerle yumurtaları, telle yoğurt kıvamında oluncaya kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HALLEY PASTA ![]() Sosu İçin 3 su bardağı süt 6 yemek kaşığı kakao 5 yemek kaşığı şeker Üzeri İçinHindistancevizi Pasta İçin Malzemeler 5 tane yumurta 2 su bardağı şeker 2 çay bardağı sıvıyağ 2 çay bardağı süt 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 su bardağı un Kreması İçin yarım litre süt 7 yemek kaşığı un 1 tane yumurta 6 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 100 gr labne peyniri HALLEY PASTA TARİFİ Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() PAVLOVA PASTASI ![]() Üzeri için 2 yemek kaşığı antep fıstığı Pasta İçin Malzemeler Pandispanya için 1 poşet Pandispanya Un 3 yumurta 10 yemek kaşığı su 1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı Krema için 1,5 su bardağı süt 4 çay kaşığı nescafe 1 paket Vanilinli Pasta Kreması 40 g sütlü çikolata rendesi PAVLOVA PASTA TARİFİ Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Soğutup enlemesine ikiye kesin ![]() Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun ![]() ![]() Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin ![]() ![]() ![]() AŞK PASTASI ![]() Pasta İçin Malzemeler Pandispanya için 1 paket Pandispanya Un 3 yumurta 9-10 yemek kaşığı su 1 su bardağı öğütülmüş ceviz Dolgu için 1 poşet Krem Şanti 1 su bardağı soğuk süt 1 adet muz Krema için 1 paket Vanilinli Pasta Kreması 1,5 su bardağı soğuk süt Sos için 1 poşet Meyveli Sos, 2 çay bardağı su AŞK PASTASI TARİFİ Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış fırında 160C de 30-40 dakika pişirin Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin ![]() Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ![]() ![]() ![]() Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() KREP PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 3 Yumurta 2,5 su bardağı süt 2 su bardağı un 1/2 su bardağı şeker 100 gr eritilmiş bitter çikolata 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 paket kremşanti 1 paket labne peynir çikolata sosu KREP PASTA TARİFİ Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEFTALİLİ SOĞUK PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 80 gr bitter çikolata 5 yumurta, 2 şeftali 1 su bardağı pudraşeker Yarım litre soğuk süt 400 ml krema 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 limonun suyu, bir tutam tuz Sos için 1 litre süt, 1 yumurta Yarım su bardağı tozşeker 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı konyak 50 gr margarin ŞEFTALİLİ PASTA TARİFİ Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaKREP PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 3 Yumurta 2,5 su bardağı süt 2 su bardağı un 1/2 su bardağı şeker 100 gr eritilmiş bitter çikolata 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 paket kremşanti 1 paket labne peynir çikolata sosu KREP PASTA TARİFİ Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PAVLOVA PASTASI ![]() Üzeri için 2 yemek kaşığı antep fıstığı Pasta İçin Malzemeler Pandispanya için 1 poşet Pandispanya Un 3 yumurta 10 yemek kaşığı su 1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı Krema için 1,5 su bardağı süt 4 çay kaşığı nescafe 1 paket Vanilinli Pasta Kreması 40 g sütlü çikolata rendesi PAVLOVA PASTA TARİFİ Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Soğutup enlemesine ikiye kesin ![]() Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun ![]() ![]() Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin ![]() ![]() ![]() SÜNGER (HAMBURGER) PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 4 yumurta 1 ![]() 1 su bardağı mısır unu 1 su bardağı nişasta 1 tatlı kaşığı karbonat 1 su bardağı krema 1 yemek kaşığı pudraşeker 1 tatlı kaşığı vanilya 80 gram çilek marmeladı 250 gram çilek 1 yemek kaşığı pudraşeker Yarım su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı SÜNGER PASTA TARİFİ Yumurta ve tozşekeri krema haline gelene kadar 5 dakika mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AHUDUDULU PASTA ![]() Üzeri için 2 paket sade toz kremşanti 2 su bardağı soğuk süt Pasta İçin Malzemeler Kek için 60 gr margarin 2 kahve lincanı un 4 yumurta 2 kahve fincanı tozşeker 1 tutam tuz Ahududulu krema için 500 gr taze veya dondurulmuş ahududu 1 su bardağı tozşeker 3 su bardağı süt 1 paket vanilya 5 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yaprak jelatin 4 yemek kaşığı su PASTA TARİFİ Margarini eritip ılıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİLEKLİ PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler Pandispanya için 7 yumurta 2 yemek kaşığı tozşeker 1 çay bardağı su 1 ![]() 1 yemek kaşığı kabartma tozu 500 gr çilek 1 su bardağı file fındık Krema için 2 su bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker 3 yumurta, vanilya 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı tereyağı ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VİŞNELİ PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 4 yumurta 250 gr tozşeker 175grun 50 gr kakao Çikolatalı krema için 1 paket kremşanti 1 su bardağı süt 200 gr bitter çikolata Vişne reçeli Süslemek için Vişne taneleri Çikolata VİŞNELİ PASTA TARİFİ Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEYAZ ÇİKOLATALI DUTLU PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 185 gr sade bisküvi 80 gr eritilmiş tereyağı 3 çay kaşığı jöle 2 yemek kaşığı su 500 gr labne peyniri 2 su bardağı süt 300 ml krema 150 gr eritilmiş beyaz çikolata 250 gr siyah dut DUTLU PASTA TARİFİ Bisküvileri ufalayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 30 adet kedidili bisküvi 200 gr bitter çikolata 4 yumurta 2 su bardağı pudraşeker 100 gr eritilmiş tereyağı 120 ml krema 1 yemek kaşığı süt 2 yemek kaşığı rom Çekilmiş Antep fıstığı ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ Bisküvili pasta hem kolay hem pratik bir ikramdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİLEKLİ KREMALI POFUDUKLAR ![]() Pasta İçin Malzemeler 2 yumurta Yarım su bardağı tozşeker 2 yemek kaşığı mısır unu 4 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı çırpılmış krema Yarım su bardağı pudraşeker 250 gram çilek PASTA TARİFİ Fırını önceden ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALMAN USULÜ YOĞURT PASTASI ![]() Pasta İçin Malzemeler 2 su bardağı un 1 çay bardağı tozşeker 100 gr tuzsuz tereyağı 1 yumurta, vanilya 1 paket kabartma tozu Yoğurtlu karışım için 4 yumurta, vanilya 500 gr yoğurt 1 yemek kaşığı mısır nişastası 100 gr tuzsuz tereyağı 1 çay bardağı tozşeker 3 yemek kaşığı kuru üzüm Marmelat YOĞURT PASTASI TARİFİ Unu büyük bir kaba eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARAORMAN PASTASI ![]() 3 yaprak jelatin 3-4 yemek kaşığı ılık su 2 paket toz kremşanti 1 ![]() 1 paket vanilya Pasta İçin Malzemeler 125 gr margarin 4 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1'er er paketvanilya ve kabartma tozu 1 ![]() 1 kahve fincanı süt 2'şer yemek kaşığı nişasta ve kakao Krema için 350 gr vişne 1 su bardağı vişne suyu 2'şer yemek kaşığı nişasta, şeker ve vişne likörü KARAORMAN PASTA TARİFİ Yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın Şeker, margarin, süt ve vanilyayı ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FRAMBUAZLI PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 200 gr bitter çikolata 50 gr tereyağı 4 yumurta (akları ile sarıları ayrılmış) 200 gr tozşeker 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı kek unu Krema için 250 ml krema 250 gr bitter çikolata Üzeri için 200 gr frambuaz FRAMBUAZLI PASTA TARİFİ 23 cm'lik yuvarlak bir kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VİŞNELİ PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 2 paket kremşanti 1 ![]() 2 katlı kakaolu pandispanya 1 su bardağı vişne suyu 200 gr vişne 200 gr bitter çikolata VİŞNELİ PASTA TARİFİ Kremşantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaKİRAZLI PEYNİRLİ KEK ![]() Süslemek için 250 gr kiraz 1 çay bardağı hazır çilek veya frambuaz sosu Kek İçin Malzemeler Tabanı için 20 adet kepekli bisküvi 50 gr tereyağı Yarım çay kaşığı tarçın Üzeri için 2 paket labne peyniri 1 çay bardağı süt 1 paket vanilya 90 gr beyaz çikolata Yarım paket jöle 1 su bardağı krema PEYNİRLİ KEK TARİFİ Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KESTANELİ PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 350 ml krema 350 gr bitter çikolata 500 gr kestane 1 su bardağı toz şeker 1 paket yulaflı bisküvi 1 tatlı kaşığı kakao 40 gr tereyağı Süslemek için 50 gr çikolata KESTANELİ PASTA TARİFİ Kestanelerin üzerini çizip tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LİKÖRLÜ ÇİKOLATALI EKLER ![]() Pasta İçin Malzemeler Hamur ekler kurabiyeleri Krema için 1 çubuk vanilya 3 su bardağı süt 6 yumurtanın sarısı 2 çay bardağı tozşeker 1,5 çay bardağı un 100 gr bitter çikolata 30 gr tereyağı 80 ml krema 1 yemek kaşığı portakal likörü EKLER PASTA TARİFİ Krema için, vanilya çubuğunu boyuna ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİLEKLİ KELEBEK PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler Keki İçin 160 gr margarin 2 su bardağı ince çekilmiş fındık 2 ![]() 2 ![]() 1 tutam tuz 1 yumurtanın sarısı Üzeri için 300 gr taze çilek 2 su bardağı soğuk süt 3 poşet sade toz kremşanti KELEBEK PASTA TARİFİ Çekilmiş fındığı tozşeker ve unla karıştırıp hamur yoğurma kabına alın, Bir tutam tuz ilave edip harmanlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARA ORMAN PASTASI ![]() Pasta İçin Malzemeler 2 katlı kakaolu pandispanya Yarım su bardağı vişne suyu 100 gr vişne 1 paket kremşanti Yarım su bardağı süt 100 gr bitter çikolata Kara Orman Pasta Tarifi Kremşantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaŞEFTALİLİ SOĞUK PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 80 gr bitter çikolata 5 yumurta, 2 şeftali 1 su bardağı pudraşeker Yarım litre soğuk süt 400 ml krema 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 limonun suyu, bir tutam tuz Sos için 1 litre süt, 1 yumurta Yarım su bardağı tozşeker 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı konyak 50 gr margarin ŞEFTALİLİ PASTA TARİFİ Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MİNİ ALMAN PASTASI ![]() Pasta Kreması için 3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 2 yumurtanın sarısı 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Pasta için Malzemeler 5 su bardağı un 1 paket kuru maya 2 yumurta 1 tutam tuz 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı su Üzeri için Pudra şeker İnce çekilmiş antep fıstığı ALMAN PASTA TARİFİ Keki için, unu bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AŞK PASTASI ![]() Pasta İçin Malzemeler Pandispanya için 1 paket Pandispanya Un 3 yumurta 9-10 yemek kaşığı su 1 su bardağı öğütülmüş ceviz Dolgu için 1 poşet Krem Şanti 1 su bardağı soğuk süt 1 adet muz Krema için 1 paket Vanilinli Pasta Kreması 1,5 su bardağı soğuk süt Sos için 1 poşet Meyveli Sos, 2 çay bardağı su AŞK PASTASI TARİFİ Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış fırında 160C de 30-40 dakika pişirin Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin ![]() Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın ![]() ![]() ![]() Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() ÇİKOLATA SOSLU PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 2,5 su bardağından iki parmak fazla süt Yarım su bardağı tozşeker 125 gram margarin 1 adet yumurta 1 paket bebe bisküvisi Pasta Sosu için 2 çorba kaşığı kakao Yarım su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı su ÇİKOLATA SOSLU PASTA TARİFİ Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MUZLU MISIR GEVREĞİ ![]() Malzemeler 1 paket muzlu puding 2 su bardağı süt Yarım paket krem şanti Yarım su bardağı soğuk süt 1 kase mısır gevreği 1 adet muz 1 çorba kaşığı dövülmüş karamelli şeker 2 çorba kaşığı kıyılmış fındık Üzerine 1 çorba kaşığı rendelenmiş sütlü çikolata Kıyılmış fındık MUZLU MISIR GEVREĞİ TARİFİ Sütü tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaLİMONLU İRMİK PASTASI ![]() Malzemeler 5 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı irmik Yarım limonun suyu Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 1 çorba kaşığı margarin Üzerine Limon dilimleri İRMİK PASTASI TARİFİ Sütü tozşekerle birlikte ocağa oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyice karıştırıp ocaktan alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEFTALİLİ İRMİK PASTASI ![]() Malzemeler 9 çorba kaşığı irmik Dört buçuk su bardağı süt 12 çorba kaşığı tozşeker 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 3 adet şeftali İRMİK PASTASI TARİFİ Bir tencereye irmik, süt, tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu koyup, devamlı karıştırarak, önce yüksek, sonra kısık ateşte boza kıvamına gelene dek pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İRMİK PASTASI ![]() Malzemeler 12'şer çorba kaşığı irmik ve tozşeker 1 kg süt 1 tatlı kaşığı margarin 1 paket kakaolu bisküvi Süslemek için Dövülmüş fındık İRMİK PASTASI TARİFİ Sütü, irmik, tozşekeri ve margarini tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() JÖLELİ PUDİNG ![]() Malzemeler 1 paket limon jölesi 3 adet kivi 1 paket çilekli puding İki buçuk su bardağı süt 6-8 adet bisküvi JÖLELİ PUDİNG TARİFİ Limon jölesini, paketin üzerindeki tariften yarım çay bardağı eksik su ile hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PRENSES TACI ![]() Malzemeler 200 gram (13 çorba kaşığı) margarin 1 su bardağı un 4 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 20 adet muzlu bebe bisküvisi 1 paket vanilya Üzerine Üç buçuk su bardağı süt 1 paket kakaolu puding PRENSES TACI TARİFİ Margarini eritin ve unu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaHALLEY PASTA ![]() Sosu İçin 3 su bardağı süt 6 yemek kaşığı kakao 5 yemek kaşığı şeker Üzeri İçinHindistancevizi Pasta İçin Malzemeler 5 tane yumurta 2 su bardağı şeker 2 çay bardağı sıvıyağ 2 çay bardağı süt 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 su bardağı un Kreması İçin yarım litre süt 7 yemek kaşığı un 1 tane yumurta 6 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 100 gr labne peyniri HALLEY PASTA TARİFİ Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİKOLATALI SOĞUK PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 2 poşet krem şanti 2 çay bardağı soğuk süt 1 çorba kaşığı kakao 2 adet yumurta 24 adet pötibör bisküvi 2 çorba kaşığı dövülmüs ceviz Yarım su bardağı tozşeker Yarım su bardağı badem (sıcak suda bekletilip, kabuklari soyulmuş) Pasta Sosu için 2 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı süt 1 çay bardağı tozşeker ÇİKOLATALI SOĞUK PASTA TARİFİ Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÖÇMEN PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 1 kahve fincanı tozşeker 2 adet yumurta 1 kahve fincanı süt 1 kahve fincanı eritilmiş margarin 1 çorba kaşığı toz amonyak Üç buçuk su bardağı un Krema için Malzemeler 1 kg süt Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un Bir buçuk çorba kaşığı nişasta 3 çorba kaşığı kakao Süslemek için Portakal kabuğu GÖÇMEN PASTA TARİFİ Yumurta ve tozşekeri bir kabın içinde çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asçının notu Toz amonyağı aktarlarda bulabilirsiniz ![]() FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı 2 adet yumurta Bir buçuk çay bardağı tozşeker 1 çay bardağı süt 1 paket kakao 3 paket pötibör bisküvi 1 çay bardağı su 1 su bardağı frambuaz Vanilya çubukları FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ Tereyağı, yumurta ve şekeri iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI ![]() Pasta İçin Malzemeler İki buçuk su bardağı süt 1 paket kakaolu puding 1 paket finger bisküvi Üzeri için 1 paket çikolata sos Süslemek için 1 paket (80 gram) bitter çikolata PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI TARİFİ Süt ve pudingi bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asçının notu Pastanın kolay ve düzgün çıkması için cam kabın içini suyla ıslatın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaBALLI PASTACIK ![]() Malzemeler 1 paket pötibör bisküvi 1 paket çikolata kreması 2'şer adet muz ve elma 8-10 adet beze Kiraz şekerlemesi BALLI PASTACIK TARİFİ Bisküviyi elinizle ufalayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİKOLATALI ŞATO PASTA ![]() Malzemeler 200 gram vişne 200 gram bitter çikolata Keki için 3 adet yumurta 1 adet muz 170 gram bitter çikolata 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu Kreması için 2 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un, 1 adet yumurta, 2 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya ŞATO PASTA TARiFİ Keki için, yumurta ve muzu mikserde çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MİNİK KARE PASTALAR ![]() Malzemeler 4 adet yumurta 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı sıvıyağ 6 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı neskafe 1 su bardağı un Yarım su bardağı dövülmüş ceviz 1 paket kabartma tozu Kreması için 2 adet yumurtanın sarısı, 2 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı Süslemek için1 paket (80 gram) bitter çikolata, 1 paket krem şanti,1 su bardağı soğuk süt, 8-10 adet çilek KARE PASTA TARİFİ Kek için yumurtaları ve tozşekeri iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MEYVELİ PİRAMİT PASTA ![]() Malzemeler 250 gram pötibör bisküvi 1 su bardağı tozşeker 125 gram eritilmiş margarin 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı süt Yarım çay bardağı fındık 1 çay bardağı damla çikolata 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 çorba kaşığı kuru üzüm 2 adet kuru incir 1 çorba kaşığı dut kurusu, 2-3 adet kuru kayısı Üzerine 1 su bardağı çikolata sosu, Rendelenmiş hindistancevizi tozu 2 paket vanilya PİRAMİT PASTA TARiFİ Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BALKABAĞI PİRAMİT PASTA ![]() Malzemeler 2 kg balkabağı 2 su bardağı tozşeker 1 paket pötibör bisküvi 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Üzerine İri dövülmüş ceviz BALKABAĞI PİRAMİT PASTA TARİFİ Balkabağının kabuklarını soyun ve irice doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaUĞUR BÖCEĞİ PASTA ![]() Malzemeler 250 gram krem şanti 300 gram çilek 2 çorba kaşığı çilek likörü Yarım çay bardağı şeker şurubu 1 su bardağı kırmızı renkli jöle Bademli pandispanya için 4 adet yumurta 2/3 su bardağı un 5 çorba kaşığı tozşeker 3-4 çorba kaşığı toz badem 1 çay kaşığı kabartma tozu Krem patisserie için1 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tozşeker, 2 çorba kaşığı un, 100 gram tereyağı, 1 çay kaşığı vanilya, 1 adet yumurta Süslemek için 80 gram eritilmis bitter çikolata UĞUR BÖCEĞİ PASTA TARİFİ Bademli pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir çırpma kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YOĞURTLU CHEESECAKE PASTA ![]() Malzemeler 3 kg yoğurt 5 adet yumurta 125 gram margarin 1 su bardağı 4 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı nişasta 1 paket kabartma tozu 2 paket vanilya CHEESECAKE PASTA TARİFİ Bir tencerenin içine tülbent serip, üzerine yoğurdu dökün ve bir gece bu şekilde bekletin ![]() ![]() Orta boy yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt serin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAYISILI MEDAVA Özbek Tatlısı ![]() Malzemeler 12 adet kayısı 2 çorba kaşığı tozşeker Hamur için 2 çorba kaşığı bal 250 gram margarin 1 paket kabartma tozu 3 adet yumurta Bir buçuk su bardağı tozşeker 5 su bardağı un Krema içinİki buçuk su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı buğday nişastası, 125 gram kaymak MEDAVA TARİFİ Kayısıların çekirdeklerini çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asçının notu Bu tarifin orijinalinde Özbekistan'a özgü bir krema kullanılmaktadır ![]() ![]() HURMALI PASTA ![]() Malzemeler Pandispanya hamuru için 4 adet yumurta 2 çay bardağı tozşeker 3 çay bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı süt İç kreması için 250 gram hurma 4 adet kırmızı elma Yarım adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin 1 çay bardağı fındık içi 1 çay kaşığı tarçın Üst kreması için2 su bardağı süt, 6 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, Yarım paket margarin, 1 paket vanilya Süslemek için7-8 adet hurma, File antepfıstığı HURMALI PASTA TARİFİ Yumurtaların akını ve sarısını ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİLEKLİ FINDIKLI PASTA ![]() Malzemeler 5 adet yumurta 100 gram tereyağı 1 paket vanilya 1 su bardağı pudraşekeri Bir tutam tuz 12 çorba kaşığı un 1 paket pasta kreması 1 su bardağı süt Yarım kg çilek Yarım su bardağı kıyılmış fındık FINDIKLI PASTA TARİFİ Yumurtaların akını ve sarısını ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaAĞLAYAN PASTA ![]() Malzemeler 4 adet yumurta 3 kahve fincanı tozşeker 3 kahve fincanı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı süt Üzeri için 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Kakao sos için 2 su bardağı su 2 su bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı un Süslemek için Hindistancevizi AĞLAYAN PASTA TARİFİ Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DONDURMALI PROFİTERÖLLÜ PASTA ![]() Malzemeler 1 adet kakaolu hazır pandispanya (iki parça) Keki ıslatmak için 1 su bardağı sıcak su 1er çorba kaşığı neskafe ve tozşeker Profiterol için Üç buçuk çay bardağı su 2 çorba kaşığı margarin Bir buçuk su bardağı un 1 tutam tuz 4 adet yumurta 400 gram vanilyalı dondurma Kreması için 5-6 çorba kaşığı su 1 su bardağı damla çikolata 1 tatlı kaşığı tereyağı PROFİTERÖLLÜ PASTA TARİFİ Profiterolü hazırlamak için, su ve margarini bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LABNELİ PASTA ![]() Malzemeler 1 paket labne peyniri 1 paket (370 gram) kakaolu pötibör bisküvi 3 paket tart jölesi (13'er gram) 1'er adet kivi ve muz 10-15 adet çilek LABNELİ PASTA TARİFİ 2 paket tart jölesini, üzerindeki tarife göre, 5 çay bardağı su ile hazırlayın ![]() geniş bir kabın içine kırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞERBETLİ KALP PASTA ![]() Malzemeler 5 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı tozşeker 4 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Serbeti için 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Kreması için 1 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı tozşeker Bir buçuk su bardağı süt Yarım paket vanilya Süslemek için 2-3 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata 8-10 adet kiraz şekerlemesi KALP PASTA TARİFİ Kek için, yumurtaları çukur cam bir kasede çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşçının notu Kabartma tozu yumurtaya değerse kekiniz kabarmaz ![]() ![]() HİNDİSTAN CEVİZLİ LİMONLU PASTA ![]() Malzemeler 3 su bardağı un 6 çay kaşığı kabartma tozu 90 gram hindistan cevizi 2 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Yarım kg tozşeker 250 gram tereyağı 4 adet yumurta İki buçuk su bardağı süt Glazür için Bir buçuk su bardağı pudraşekeri 90 gram (1 su bardağı) hindistancevizi Yarım çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 4 çorba kaşığı limon suyu Ara malzeme için 1 su bardağı krema 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu LİMONLU PASTA TARİFİ Tereyağını eritip soğutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaHAVUÇ PASTASI ![]() Malzemeler 10 adet orta boy havuç 10 adet kuru kayısı 4 adet yumurta 2 su bardağı tozşeker İki buçuk su bardağı un 1 su bardağı sıvıyağ Bir çorba kaşığı tarçın 1 su bardağı çekilmiş ceviz 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat Islatmak için Bir buçuk su bardğı portakal suyu 2 çorba kaşığı tozşeker Üzeri ve içi için: 2 paket krem şanti 2 su bardağı soguk süt HAVUÇ PASTASI TARİFİ Havuçları yıkayıp soyduktan sonra birkaç parçaya bölerek tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FINDIKLI PASTA ![]() Malzemeler 4 adet yumurta Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 su bardağı fındık yağı 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 su bardağı un 1 su bardağı fındık Üzeri için Yarım paket vanilyalı puding Yarım paket kakolu puding FINDIKLI PASTA TARİFİ Önce yumurtaları ve tozşekeri çırpıp, üzerine fındık yağını ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asçının notu Kekin pişip pişmedigini kontrol etmek için, bir bıçağın ucunu keke hafifçe sokun ![]() ![]() ![]() BEYAZ MOZAİK PASTA ![]() Malzemeler 1 paket krem şanti 1 su bardağı soguk süt 1 kase kuru kayısı (10 dakika suda bekletilmiş) 100 gram kuru üzüm 150 gram antepfıstığı 1 paket bebe bisküvisi (dörde bölünmüş) Üzerine File antepfıstığı MOZAİK PASTA TARİFİ Krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü, mikserle 5-10 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİLEKLİ KREMALI MİLFOY ![]() Malzemeler 4 yaprak milföy hamuru 1 adet yumurtanın sarısı 1 paket çilekli krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Yarım kg çilek 4 çorba kaşığı pudraşekeri ÇİLEKLİ MİLFÖY TARİFİ Milföy hamurlarını çözdürdükten sonra kalp şeklindeki kalıpla kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püf noktası Tatlıyı yaptıktan sonra arta kalan çilekleri yıkamadan buzdolabında ve ağzı açık kese kağıdı içinde 1-2 gün saklayabilirsiniz ![]() İKİ RENKLİ PASTA ![]() Malzemeler 2 paket kakaolu krem şanti 350 gram kakaolu krema 1 paket labne peyniri Üç buçuk su bardağı süt Kakaolu pandispanya için 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker Bir buçuk su bardağı un 1 çorba kaşığı nişasta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 tatlı kaşığı kakao Sade pandispanya için 4 adet yumurta - 1 su bardağından bir parmak fazla tozşeker Bir buçuk su bardağı un - 1 çorba kaşığı nişasta 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya İKİ RENKLİ PASTA TARİFİ Sade pandispanya için yumurtaların akını ve sarısını ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pastalar Burda |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastalar BurdaBALKABAKLI PASTA ![]() Malzemeler Keki için 1 paket pandispanya unu 3 adet yumurta Yarım su bardağı su 2/3 su bardağı ince çekilmiş badem içi Kreması için 1 kg balkabağı 3 su bardağı tozşeker 2 paket krem şanti 2 su bardağı süt Ara malzemesi için 3 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi 1/2 su bardağı rendelenmiş çikolata BALKABAKLI PASTA TARİFİ Hazır pandispanya ununu derin bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YILBAŞI PASTASI ![]() Malzemeler 1 adet sade pandispanya 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 14-15 adet kedidili bisküvi 4 çorba kaşığı kayısı marmeladı Üst kreması için 2 su bardağı süt 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı tozşeker 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya Ara kreması için 4 çorba kaşığı pudraşekeri - 2 adet yumurta - 1 çay bardağı süt 1 paket (80 gramlik) bitter çikolata - 2 çorba kaşığı margarin Üzerine 1 adet limonun kabuğu - Antepfıstığı YILBAŞI PASTASI TARİFİ Pastanın üst kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KELEBEK PASTA ![]() Malzemeler 4 adet yumurta 4 kahve fincanı tozşeker 5 kahve fincanı un Yarım paket kabartma tozu 250 gram ıspanak Kreması için 1 su bardağı süt 1 adet yumurta Yarım su bardağı un Yarım su bardağı tozşeker Dört buçuk çorba kaşığı margarin Yarım çay kaşığı vanilya Süslemek için Krem şanti KELEBEK PASTA TARİFİ Hamur için yumurtaları ve tozşekeri çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FRAMBUAZLI BÖĞÜRTLENLİ PASTACIKLAR ![]() Malzemeler 5 adet yumurta 4 çay bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu 5 çay bardağı un Yarım paket kabartma tozu Krema için 2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı margarin 1 paket kabartma tozu Keki ıslatmak için 1 çay bardağı şekerli süt Üzeri için 1 su bardağı hindistancevizi Ara malzemesi için 1 su bardağı frambuaz ve böğürtlen BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARiFİ Pandispanya için yumurtaları ve tozşekeri çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KÖK PASTA ![]() Malzemeler 1 adet 3 katlı pandispanya Bir buçuk su bardağı neskafeli su 2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çay kaşığı vanilya 1 adet yumurta sarısı 2'şer çorba kaşığı margarin ve kakao 1 paket krem şanti 50 gram çikolata File antepfıstığı KÖK PASTA TARİFİ Pandispanyaları neskafeli suyla ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|