Karamelli Etimek Tatlisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli Etimek TatlisiMalzemeler: 1 tepeleme yemek kasigi nisasta (bugday veya misir) 4-5 yemek kasigi tozseker 3 + 1/2 su bardagi sut 100gr margarin veya tereyagi1 yumurta, 2 parca damla sakizi (veya 1 paket vanilya) 1 paket kizarmis ekmek dilimleri (ulker, etimek vs )s Serbet icin: s 1+1/2 su bardagi tozseker 2+1/2 su bardagi suUfak bir tencereye tozsekeri koyup ocagin altini kisiktan hafif yuksek derecede acin ![]() Tahta bir kasikla arada karistirarak sekerin eriyip karamel haline gelmesini saglayin Sekerin cok koyulasip yanmamasina dikkat edin![]() Sekerinizin yarisindan fazlasi eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice once bir bardak suyu sekere dokun ![]() Seker sertlesip fokurdayacaktir Buharin sizi yakmamasina dikkat edin Biraz eriyince kalan suyuda ilave edip kisik ateste buun seker eriyene kadar arada karistirarak serbetinizi hazirlayin![]() Buyuk dikdortgen cam kalibiniza etimekleri dizin Uzerine serbeti kepce ile dokerek yedirin Artan etimekleri isterseniz serbete batirip yumussattiktan sonra ortadan ikiye bolerek kalibin yanlarina sikistirabilirsiniz![]() Kremayi yapmak icin damla sakizini kullaniyorsaniz sekerin az bir kismiyla havanda dovup kirin ![]() Yumurta, damla sakizi ve sekeri ayri bir tencerede cirpma teli ile cirpin ![]() Un ve nisastayi ekleyip tekrar karistirin ![]() Azar azar unu ilave edip katilasip goz goz olana kadar karistirarak pisirin ![]() Altini kapatip yagi ilave edin ![]() 1-2 dakika kadar cirpma teli ile hizlica karistirin (Daha cok uzamasini isterseniz mikserle 5-8 dakika arasi cirpabilirsiniz![]() Serbetini cekmis kizarmis ekmeklerin ustune kremayi dokup ustunu duzeltin Hindistan cevizi serpip buzdolabinda sogumaya birakin
|
|
|
|