Ay Tatlisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ay Tatlisi![]() MALZEMELER: 1 çay b yoğurt1 çay b sıvıyağ1 çay b su1 yumurta yarım p kabartma tozu3 çorba k sirkealabildiği kadar un Arası için: 1 kase ceviz Üzeri için: 150 gr tereyağı Şerbeti için: 3,5 su b toz şeker3 su b su1 dilim limon suyu Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu, sıvıyağı,suyu,sirkeyi ve yumurtayı alın telle iyicekarıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyibırakın bu arada şerbetini kaynatıp soğutun![]() dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak üst üste koyun 8 bezeyi bir defada olabildiğinceince açın üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısınıserpip oklavaya sararak rulo yapın oklavayı içindençıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde kesin ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıpfırın tepsisine tatlıları dizin üzerine sadece erimiştereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin ![]() ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu gezdirin nefis bir hamur tatlısıOktay ustanın AY tatlısı dediği bu tatlı sofranızda baş köşede yer alacak ![]()
|
|
|
|