![]() |
Şiveydiz Gaziantep Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şiveydiz Gaziantep MutfağıŞiveydiz için Malzemeler 500 gr parça et 2 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 4 su bardağı süzülmüş yoğurt 1 su bardağı nohut 1 yk ![]() 1 tk ![]() Yarım su bardağı zeytinyağı Yeterince tuz Hazırlanışı Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca köpüğü alınır ![]() ![]() Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline kadar 3 cm ![]() ![]() Pişen etin üzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilir ![]() Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur ![]() Hepsi beraber 3-4 dk ![]() ![]() Üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir ![]() Doğranan soğan ve sarımsaklar iyice haşlanır, suyu süzülür ve etin içine öyle atılır ![]() Şiveydiz sıcak olarak pirinç veya bulgur pilavıyla servis yapılır ![]() ![]() Kaynak: gaziantep ![]() |
![]() |
![]() |
|