![]() |
500 Yıllık Özel Tat: Höşmerim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 500 Yıllık Özel Tat: Höşmerim[size="3">HÖŞMERİMİN HİKÂYESİ "][/size] İlk höşmerim üretimini Orta Asyadan göçler yolu ile gelen Anadolu Yörüklerinin yaptığı bilinmektedir ancak bu tatlının isminin 'Peynir Tatlısı' olarak halk arasında bilindiğidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 500 yıllık özel tat: Höşmerim Balıkesir'in Havran ilçesinde Höşmerim tatlısı ilk yapıldığı gün gibi kalitesinden ödün vermeden ilgi görmeye devam ediyor ![]() Balıkesir'in Havran ilçesinde 500 yılı aşkın bir süredir üretimine devam edilen Höşmerim tatlısın ilk yapıldığı gün gibi kalitesinden ödün vermeden ilçeye gelen ziyaretçiler tarafından ilgiyi görüyor ![]() eski usta yaşatmaya çalışıyor ![]() oğlu İbrahim Yılmaz, bir yılda ortalama 10 - 15 ton üretim yapıp satıldığını belirtti ![]() yer Havran'dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HÖŞMERİM NASIL YAPILIR? Malzeme 1 su bardağı irmik 50 g tereyağ (1/4 paket margarin) 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya tuzsuz yağlı peynir Süslemek için kabuksuz badem Yapılışı Yağı eritelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|