![]() |
Koyun Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koyun Yahnisi60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak (dövülmüş) 750 gr kuşbaşı koyun eti (koyunun göğüs kısmından yağları ayıklanmış) 750 gr kuşbaşı koyun eti (but tarafından) 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı ketçap 2+1/2 su bardağı esmer et suyu 6 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş) 12 küçük patates (kabukları soyulmuş) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Büyük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağla kızdırıp içine sarımsakları atınız ![]() ![]() Delikli bir kepçeyle kızarmış etleri sıcak bir tabağa çıkarıp, kalan etleri aynı biçimde kızartana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız ![]() ![]() ![]() Ketçap ve esmer et suyunu katıp, ateşi açarak kaynatınız ![]() ![]() Bu arada büyük bir tavada kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ile 1 çorba kaşığı zeytinyağı kızdınp, soğan ve patatesleri sık sık karıştırarak 7-8 dakika, sebzeler pembeleşene kadar kızartınız ![]() Tavayı ateşten alıp delikli kepçeyle soğan ve sebzeleri bir tabağa çıkarınız ![]() Büyük bir kaşıkla, tenceredeki suyun üstünde biriken yağları alınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp büyük bir kaşıkla suyun üstündeki yağları yeniden alınız ![]() ![]() ![]() Not: Koyun yahnisi, yanında tereyağlı sebzeyle servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|