![]() |
Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güney Afrika Yemekleri - Dünya MutfağıGüney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı KOYUN GÜVECİ (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ)
Büyük bir güveçte yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Eti ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız ![]() ![]() Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp güvecin ağzını örterek 1 saat, etlere bıçağın ucu kolaylıkla batana kadar pişiriniz ![]() ![]() Not: Bu çok lezzetli Güney Afrika yemeği, kuzu etinden de hazırlanabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güney Afrika Yemekleri - Dünya MutfağıDUMPLİNG WİTH CREAM (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Krem ve Tarçınlı Buharda Toplar
Derin bir tencerenin yarısına kadar su doldurun, içine 40 gr ![]() ![]() Derin bir kaba unu koyun, üzerine kabartma tozunu, 1 çorba kaşığı toz şekeri ve tuzu ekleyin, bir karıştırıp sıvıyağı koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Toz şekeri ve tarçını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güney Afrika Yemekleri - Dünya MutfağıVİNEGAR PUDDİNG (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Sirkeli Puding
şurup için:
Suyu şeker ve sirke ile 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güney Afrika Yemekleri - Dünya MutfağıMİLK TART (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Sütlü Tart tart hamuru için:
üstü için:
Bisküvileri ince ince ufalayın veya dövün, tereyağını eritin ve bisküvilere katarak karıştırın ![]() ![]() ![]() 3/4 litre sütü kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güney Afrika Yemekleri - Dünya MutfağıSNOEK FİSH (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ) / Kayısı Marmeladı Barakuda
Snoek balığının orta kılçığını balığı parçalamadan çıkarın veya balıkçınıza çıkarttırın ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımınız eriyince, balığı tuzlayın, karabiberini serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayısı marmeladı ile hazırladığınız sos balığa nefis bir tat ve koku verir ![]() |
![]() |
![]() |
|