![]() |
Balık Çorbaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık ÇorbalarıMALZEMELER 2 kg beyaz etli balık 1 kuru soğan 1 havuç 2 defne yaprağı 1 demet maydanoz 2 ![]() 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 taze soğan 2 pırasa 5 diş sarmısak 2 domates 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı safran 1 çay kaşığı kekik 6 dilim ekmek 1 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı rakı 2 portakal kabuğu Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Balıkları temizleyerek, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Balık Çorbaları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık ÇorbalarıMALZEMELER 2 kg beyaz etli balık 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz 2 ![]() 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet taze soğan 2 adet pırasa 6 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı safran 1 çorba kaşığı salça 2 adet portakalın kabuğu 1 çorba kaşığı rakı 2 adet domates 6 dilim ekmek 1 çorba kaşığı mayonez Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın ![]() ![]() 1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Balık Çorbaları |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık ÇorbalarıMALZEMELER 500 gr ![]() 500 gr ![]() 500 gr ![]() 12 Kabuklu Salma Midye 1 Ufak Istakoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Büyük Soğan 2 Pırasa 2 Diş Dövülmüş Sarmısak 2 Domates 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1/2 Limonun Kabuğu 1 Tatlı Kaşığı Kekik 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 2 Defne Yaprağı 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran Tane Karabiber RUY SOS MALZEMESİ 3 Patates (haşlanmış) 1 Tutam Safran 3 Diş Sarmısak 1 Su Bardağı Zeytinyağı 3 Yumurta Sarısı (Çiğ) 2 Yemek Kaşığı Salça Tuz HAZIRLANIŞI RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Balık Çorbaları |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık ÇorbalarıBalık Çorbası Terbiyesi MALZEMELER 2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı 1 adet limonun suyu 1 su bardağı su tuz HAZIRLANIŞI Bir kapta unu su ile karıştırın, ezerek bulamaç haline getirin ![]() ![]() ![]() Bu sos içinde mayonez ve krema gibi katkı maddeleri bulunmayan balık çorbaları için tavsiye edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|