![]() |
Keşke Elma Olsaydım... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keşke Elma Olsaydım...Keşke eskimiş bir gazete sayfası olsaydım ![]() Silinmeye yüz tutmuş yazılarımla avunsaydım ![]() Sonra küçük bir çocuk bulsaydı beni kıvrılıp yattığım bir köşede, Minicik ellerine zor bela sığdırabildiği demirden bir makasla ; Yüreğimden başlasaydı doğramaya en muzip gülüşüyle ![]() Ve bir ip bağlayıp her iki koluma, Uçurtma yapıp uçursaydı beni göklere ![]() Keşke dalından yeni düşmüş bir elma olsaydım, Basma etekli yüzü kırışmış, İhtiyar,köylü bir ninenin nasırlı avuçlarına uzansaydım ![]() Sonra tozumu toprağımı bedenimden arındıran bir çeşme altında yıkanıp, Allah kaçtır sorusuna ; Biiiiiir diye haykıran torunlarından birine hediye olup dişlerinde parçalansaydım ![]() ![]() Ey Merhameti okyanusların ötesinde benim güzel Rabbim ! Oysa sen hiç bir karşılık gözetmeksizin beni İNSAN diye yarattın ![]() Kaçamamki kaderimden ve bürünenmemki başka cisimlere ![]() ![]() Ama bunca günahla nasıl İNSAN'lığımla iftihar ederim, Ne yüzle çıkıp karşına Ya Rabbi bir elma kadar olamadım derim ![]() Ey Elmaya beş dakika bana yetmiş yıl ömür biçen Güzel Allah'ım ! Utanıyorum şu nankör ruhumdan, Utanıyorum günahlarımdan, Utanıyorum İNSAN'lığımdan ![]() Lakin ; Okyanuslar kadar büyük merhametinden başka hiç bir tesellim yok biliyorum ![]() O yüceler yücesi Kudretinle sendende, İNSAN'lığımı yerle bir eden Elmadanda özür diliyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|