Hastayım... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hastayım...Başım ateşler içinde ![]() ![]() Bir zamanlar da hastaydım![]() ![]() Bir zamanlar da başım ateşler içindeydi![]() ![]() En ufak bir üzüntümle bile hemen ilgilenir, yanan şakaklarımı avuçlarınla serinletirdin!![]() ![]() - Üşürsün ışığım, üzerini açma! ![]() ![]() diye kaç defa başucumda bir anne şefkatiyle saçlarımı okşamış, hasta gönlüme, hayat ve heyecan dolu bakışlarından şifa sunmuştun![]() ![]() Şimdi ![]() ![]() Şimdi yabancı bir hastanede dostlarımdan gelen çiçek buketlerinin arasında sensiz inliyorum ![]() ![]() Bana bakışlarından bir demet çiçek göndermez misin ? Bu ilaç kokulu odalarda daha ne kadar yatacağımı, bilmiyorum ![]() ![]() Fakat bana öyle geliyor ki, sen gelsen, sesini duysam, seni yanımda görsem, birdenbire hiçbirşeyim kalmıyacak![]() ![]() İyileşeceğim![]() ![]() Kapının her açılışında sen geliyormuşsun gibi içim titriyor ![]() ![]() Heyecanlanıyorum![]() ![]() Hasta göğsümde acı bir haz dolaşıyor Fakat Heyhat!Hemşireden okumak için bir kitap istemiştim (Maziyi unutmak lazım) isminde bir roman getirdi Romanlardan hoşlanmam bilirsin ama okuyacağım Öğle vakti radyoyu açmasını söyledim![]() ![]() (Mümkün mü unutmak) şarkısı çalınıyordu![]() ![]() (Maziyi unutmak lazım) diyen hemşireye, bana bir hastane köşesinde en büyük hisleri duyuran, radyodaki şarkıyla, senin ve benim şarkımla cevap verdim: Mümkün mü unutmak? |
|
Hastayım... |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hastayım...Göze mi geldin , sen mi unuttun ? Bazen düşünür dalardın ![]() ![]() Hattâ en mutlu anlarda bile![]() ![]() Sebebini sorardım sana : - Mutluyum! ![]() ![]() Fakat gideceğin günün acısı şimdiden bu saadetimi siliyor içimden!![]() ![]() derdin![]() ![]() Fakat şimdi ? ![]() Şimdi beni aylarca görmediğin halde : - "Göze mi geldin, sen mi unuttun?"* şarkısını niçin çalmıyorsun? ![]() ![]() *Göze mi geldin, sen mi unuttun gelmiyorsun âh Öyle karanlık gece ki ruhum, olmuyor sabah Yüksel ufuktan sineni göster bir gün göreyim Öyle karanlık gece ki ruhum, olmuyor sabah Beste: Osman Nihat Akın |
|
|
|