![]() |
Mecnun Değilsen Sus... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mecnun Değilsen Sus...Göğe asılı bıraktığın bu sağnak, nice gönül tarlalarından "hû" filizlendirdi ![]() Kâinat vecde durdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk vesile ![]() ![]() ![]() Dünyaya alıştım alışalı, denizi çakıl taşlarından tanıdım ![]() İçimde ney seslerini büyüttüm ![]() Belli ki yine bu ıssız limanda fırtına kopacaktı ![]() Bir muammalı vakitti oysa ki yalnızlıklar ![]() Aşkın tarifini sordum göçen kuşlara ![]() Dediler göç ![]() ![]() ![]() Dediler yanmaktır yaklaştıkça ![]() ![]() ![]() Onun kaynağından tadan divanedir, sonra ![]() ![]() ![]() Sonra bir şair kesti yolumu ![]() ![]() ![]() "En yüce bir düştür benim aşkım ![]() Görmeye değmez ki küçük düşleri" dedi ve ekledi: "Mecnun değilsen sus! ![]() ![]() ![]() Bense güneşin kol gezdiği ufuklar hayal ederdim alkımlı dünyamda, aşka dair ![]() ![]() ![]() Düşlerim en kudsi duygularla bezenmişti oysa ![]() Meğer küçük düşlerle avunmuşum ![]() ![]() ![]() Muhayyel sevdalar bürüyor yüreğimin pencerelerini ![]() Herbiri tül, herbiri hür ![]() Hiç dokunulmamış, hiç yaşanmamış ![]() Hikâyelerine hayal meyal tanıklık ettiğim ![]() ![]() ![]() Bu efsane hikâyeler sürüldü masama ![]() Bense özgün sözlerin tadına alışıktım ![]() Benim taatim, tahiyyatimdi Rab'le ![]() ![]() ![]() Dünyanın perdesini şöyle bir aralayınca, aşka dair birçok şeyin öylesine ortalığa savrulmuş olduğunu hissettim ki; tanınmayacak haldeydi ![]() Kadın olmuştu, para, makam, nefs, hırs, menfaat, sömürü olmuştu ![]() O kutsalı aralarından arındırmak öylesine zordu ![]() ![]() ![]() Kalan son sevgi sözlerini topladım avucuma ![]() ![]() ![]() Dilden çıkıp, ancak kulağa kadar varabiliyordu; yüreğe değil ![]() ![]() ![]() Aşka belki bir adım, belki asırlar vardı ama,sevgiyi diri tutmaktı, yaşatabilmekti esas olan ![]() Ucuzcular pazarından kurtulup, sultanlar sofrasına hizmetli olabilmekti ![]() ![]() ![]() İflah olmaz aşk kisvesini giyebilmekti ![]() Gönülde maya tutup aşka, onu göklere armağan edebilmekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Celal-i Didar'a yâr olabilmekti benim en gerçek düşüm ![]() ![]() ![]() Sen ezelî ve ebedî, arzsız, arşsız, cennet ve cehennemsiz öylesine bir sevdasın ki diyebilmekti ![]() ![]() ![]() Mevlânaca bir tavır koyabilmekti ![]() Naz makamına ulaşmayı gönül hedefinin tam ortasına yerleştirebilmekti ![]() ![]() ![]() Ruhum firdevslere kayarken, dünyanın sahte makyajı bulaşıyor yüreğime ![]() Her renk bir adım daha ulaşılmaz kılıyor seni ![]() Kalbimde bir dünya kurup, binbirinin yıkılışını venüs bardağından seyretmek gibi bir şey sanırım ulaşılmazlığın ![]() ![]() ![]() Ey ulaşılmaz Matlubum! ![]() ![]() ![]() "Mecnun değilsen sus! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mecnun Değilsen Sus... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mecnun Değilsen Sus...Sen ezelî ve ebedî, arzsız, arşsız, cennet ve cehennemsiz öylesine bir sevdasın ki diyebilmekti ![]() ![]() ![]() Mevlânaca bir tavır koyabilmekti ![]() Naz makamına ulaşmayı gönül hedefinin tam ortasına yerleştirebilmekti ![]() ![]() ![]() Ruhum firdevslere kayarken, dünyanın sahte makyajı bulaşıyor yüreğime ![]() Her renk bir adım daha ulaşılmaz kılıyor seni ![]() Kalbimde bir dünya kurup, binbirinin yıkılışını venüs bardağından seyretmek gibi bir şey sanırım ulaşılmazlığın ![]() ![]() ![]() içimi acıttı bu sözler |
![]() |
![]() |
|