10-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sanal Ask
İnternette dolaşırken sohbet için girdiğim bir sitede merhabayla başlamıştı her şey 
Ne kadar zaman oldu bilmiyorum Sana mail yazmadığımın farkında bile değilim Sadece okurken çok anlamlı bulduğum ve etkilendiğim şiiri paylaşmak istedim  Sakın anlam çıkarmaya çalışma  
Sevdiğim bir yazarın kitabını okurken ağladığımdan bahsetmiştim hoş bir yazışmanın ortasında Ocaktı, geceydi, sendin, bendim, bizdik “Tamamen ruhuma hitap ediyor sanki beni anlatıyor ne hoş yazmış” demiştim Sen "Sadece şiir o, ben hiç ağlamam" demiştin bilgisayarın soğuk ekranında Oysa ben o an, sana ağlıyordum o dizelerde  Sonra o duygular yerini zamana bıraktı ve zaman kim bilir şimdi kimlerde ne duygular yaşıyor
Her neyse konuyla hiç alakası yok sadece bir andı ve geldi geçti Sen Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerini seviyordun ben seni  Uzun süren bir gece sohbetinde bir şiir yazmıştın bilgisayarımın penceresine 13 mektuptu şiirin adı Hızlı akan yazışmaları kopyalayıp bir klasöre yapıştırmıştım sessizce
Kötü bir büyü esti sonrasında Açmıyorum yazıştığımız sözcükleri, dokunmuyorum koşa koşa gidip aldığım kitaba Şu günlerde kitap okumaz, müzik dinlemez oldum Çok severdim arabayla dolaşmayı, caddeye çıkmayı Şimdi yürümek bile istemiyor canım Sık sık nette dolanıyor, eski maillerini okuyor ve zaman zaman ağlıyorum Sadece uyumak ve hayatı unutmak istiyorum Hiç yaşanmamışcasına, hiç başlanmamışcasına  Sensiz kaldığım, sesini duymadığım, bilgisayarın tuşlarına dokunmadığım günler var etrafımda Yeni güne daha iyi olmak için başlıyorum ama  Her günüm can sıkıntısı ve mutsuzluk Yüreğim daralıyor sessizliğinde  Ne bir mailin geliyor ne de yanımdan bir dakika bile ayırmadığım telefonuma mesaj Mutsuzlukla günü kapatıyorum, sensizlikle sabaha doğuyorum Hiçbir şey eskisi gibi değil Yapılabilecek hiç bir şey yok  
Zaman her zaman olduğu gibi bu duygularında üstesinden gelecek Kendimi iyi hissettiğimde hoş mailler yazarım belki Kusuruma bakma  Oysa ilk gecemiz İnternette dolaşırken sohbet için girdiğim bir sitede merhabayla başlamıştı her şey
Yeşim Şahin, İstanbul
|
|
|