10-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapat Gözlerini
Yine güneşin üzerine zifiri karanlıklara örtüldüğü gecelerden sesleniyorum sana  Yıldızların geceye, sevdanın yüreğime vurduğu saatlerdeyim yine Üç duvar ve duvarlara sinmiş yalnızlık İçimde sensizlik yalpalıyor sessizliği  Ürperiyorum sokağımı işgal eden ayazlardan Acılarının bağdaş kurup oturmuş yalnızlıklarda dayanma sebebin olan gamzelerimden seni mahrum etmekten korkuyorum  Sana sığınıyorum Göz çukurlarının altındaki ince çizgilere sığınıyorum 
Yüreğimi sana bırakıyorum  Gece değil gözlerinde yaşanan  Sanki sıcak bir deniz gibi gözlerindeki nem   Bırak ne olur yüreğinden nefes alayım kurak topraklarıma  Bir dem çekeyim hücrelerinin ateşe vurulduğu saatlerde Ve karanlıklar üzerime çullanmadan gözlerindeki güneşi sereyim karanlıklarıma Yağmurların fırtınalara sarılmadan ben yüreğindeki Cennete gireyim Hadi ellerini uzat  Yıldızlarin içinde yeniden doğalım    Ummanların derinliklerini korkutmasın seni  Yıldızlara kapat o gülen gözlerini
Bu sabah perdeleri açmayacağım gül yüreklim Yüreğimde" güneşim" olmuşken yüreğin, karanlıklara gülümsüyorum bir cocuk misali  Gamzelerimde acan gülüşlerin varken baharlara küskünlügümü ilan ediyorum   Bırak acıların ecel tarlam olsun  Gözyaşların ise son nefesim Kücücük ellerimle gecelerin koynunda ıslattığın gözbebeklerini silemesem de bırak yüregindeki tüm umutları bir nefes diye içime cekeyim  Aslında bir özür borcluyum sana   Gözyaşlarından düşen her damlayı yüreğimle öpemediğim icin 
Yüreğine düşen sızıları ve sancıları söküyorum ellerimle  Gözlerini ıslatan yağmurlarla kavgalardayım Aldırma gömleğimin kan revan içinde olduğuna  Bırak aksın canımdaki nefesim yollarına  Aksın ki gönül bahçendeki kuru toprakları kanımla ıslansın  Sen uyurken geceleri, ben sana gelmekteyim  Saçlarını çözüyorum kırmızı tokalarından, her teline yıldızları giydirmek için  Ben nefesini geceye bıraktığın dudaklarindan bir dem sıcaklık alıyorum Ne olur kızma , seni öpmek icin değil ; kuruyan dudaklarına Cennetin mis kokan nehirlerini bırakmak için 
Ve bir gün karanlıklarda kalırsam, gözlerindeki güneşi giydirecegim gözlerime  Bir gün ayazların içinde uykusuzluğa isyan edersem, yüreğindeki Cennetin en güzel bahçelerine uzanıp huzuru doldurucağım gecelerime  Sen " hasretini ve umudunu " ektiğin çiçeğe ben her gün yüreğimin denizlerinden sevdamı boşaltacağım  Ektiğin çiçeğe dokunduğun her an ben uzaklardan senin için bir beyaz güvercin kanatlandıracağım Kanatlarında yüreğim, gözlerinde ise gülen gamzelerimin olduğu
Hadi, uyu ne olur birazdan sabah olacak  Gözlerini kapat Sanma ki ben seninle uyuyacağım Sen uyudugun zaman kirpiklerine gökkuşağın en güzel renklerini dikmekle uğraşmalıyım Ve ki sen güneşe gözlerini açtığında ben karanlıklarda sana ve yüreğindeki günahlarına yanıyor olacağım Ve sen baharlara gülümserken, acılarla yaralanmış bedenine yüreğimin sevda elbiselerini giydirecegim   Korkma, sancılarından  Gözlerini kapat sen  Gözlerini güneşe açtığında ben olmayacağım yanında Ama ben senin ruhunun en derinlerinde sana yaşıyor olacağım  
" Sen ki gül yüreklim;
Karanlıklarıma gülümseyen güneşim,
Acılarımda sığındığım nefesim,
Gülümsediğimde gamzelerimsin 
Hadi gözlerini kapat yıldızlara
Ve gözlerindeki Cennetin içinde nefes alıyor olacağım
|
|
|