Şimdi Gidebilirsin...Bir Cümlelik... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şimdi Gidebilirsin...Bir Cümlelik...Ağzıında bulunan son harfleri döktün dilinden Şimdi gidebilirsin bir cümlelik yanımdaydın zaten![]() Gitmeyi göze alana “KAL” diyememki “kal” desem kalan sen olmazsın Sen gitmeyi göze almışsın Zoraki kalmalar gitmekten kötüdür Bir “git” dememe bakıyorsa gözlerin gidebilirsin![]() elbet bir sabır dikilir alın yazıma Kaf dağından ödünç aldığım gülmelerimi oturturum yanaklarıma Sana söylenecek tüm sözlerimin celladı olurum Öldürürüm kelimelerimi Gidebilirsin![]() Kasvete bulanmış bir hava çökse de yarınlarıma ben dünlerime sarılırım Oysa kahrı karalamıştık birliğimizde şimdi gitmeler sıkıştıysa düşlerine gidebilirsin![]() … zaman bir meltem hızında üst üste devriliyor ve gidiyorsun ![]() gidişinle hayat istasyonumdan mutluluğa giden trenler arasındaki yerim siliniyor Dev günler ardında bir karınca gibi yok oluyorsun düşlerimden vurgun yedim Şimdi ne İstanbul u konuşturacak kadar güçlüyüm ne de içimdeki yarayı susturabilecek kadar deli Gözyaşlarımı ceplerimden çıkarıp gözlerime astıysam kime ne ki? Ben ki; yitirdiğimi bulmak için yumdum gözlerimi Senden önce çakıldı yüreğim yere TERS NOKTASINDAN HAYATA SOBE![]() iyi de ben seni yakalamak için oynadım bu saklambacı Karşıma yakalanmış durumda çıkan hayat niye? Yitirdiğim bu saklambacın neresinde? Hecelerimde saklı birisin artık harfsiz bir isim , en bildiğim yanımın en meçhul ünlemi![]() gitmeliydin![]() Nefeslerimin yarım ve hayatın un ufak olduğu bir anda HİÇ GELMEDİĞİNİ öğrendim Ve siyah beyaz hüsran doldu avuçlarıma gidişinin şarkısı çalınmaz artık; gelmeyişinin ağıtları yakılır mısralarımda Peki bu gelmeyiş neden gelmişlikleri barındırdı yüreğimde? Yoksa gelmemiştin de benden mi gizlemiştin ? yada geldin sandığımda sen çoktan gitmiş miydin?? |
|
|
|