Mutsuzluğa Da Var Mısın ? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutsuzluğa Da Var Mısın ?"Şimdi sen kalkıp gidiyorsun Git![]() Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar Gitsinler![]() Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin" Gidince bitmiyor ki iş ![]() Gidince sevmek bitmiyor ki![]() Belki asıl o zaman başlıyor![]() ![]() Yaşananları taşımak kolay ![]() Anılar zor![]() Yok canım![]() İlle de büyük anılara gerek yok, hatırlamak için![]() Çamların altındaki buseler falan değil![]() Öyle basit, öyle küçük şeyleri hatırlıyorsunuz ki Hatırlatıyor ki onu![]() Bir gece yarısı eve gelmişiz Dışarısı karlı![]() Dışarısı buz gibi![]() Apartman kapısından giriyoruz Saniye sonra sıcacık yuvamızda olacağız Kapımızın kilidine anahtarı sokmak yerine asansöre koşuyorum![]() Çağrı düğmesine basmamı şaşkınlıkla izliyor![]() Mana veremiyor![]() "Şaşırdın mı" diyor![]() Bir zamanlar sekizinci katta oturmuştum Soğuk gecelerde eve geldiğimde, üst katta duran asansörün gelmesini beklemek, asır gibi gelirdi bana![]() "Bizden sonra gelen olursa, o da çabuk kavuşsun evine" dedim, dönüp anahtarı deliğe sokarken![]() Sarıldı boynuma![]() "Alem adamsın" dedi yanağıma dudaklarını değdirirken![]() ![]() "Seni biraz da bunun için seviyorum ![]() " Apartman kapısından her girişte![]() Tam karşıda duran asansörün gene altıncı katta durduğunu gördüğümde![]() ![]() Yani her gece eve girerken ![]() Yanaklarımda o sıcak nefes dolaşıyor sanki![]() ![]() Sevmek hem de nasıl, hatırlamaktır! ![]() ![]() Hatırlamak beklemeyi getirir ardından ![]() ![]() Bitmiştir ![]() Bittiğini bilirsiniz![]() Dönmeyeceğini de Gözlerini alıp gitmiştir o![]() Ama beklersiniz![]() Kapının zilinin çalmasını beklersiniz![]() Çalan telefonun ardından, cevap makinesinden onun sesini beklersiniz![]() "Aloo![]() Orda kimse var mı? " Orda kimse hep var![]() Ama artık soran yoktur![]() ![]() ![]() ve de o kahrolası cep telefonu![]() Eve gelirsiniz![]() Mesaj işareti yanar ekranında Sarı bir zarf![]() "Ondan mı?![]() "O umut var ya ![]() O imkansıza dahi umutlanmak ![]() İnsanı ayakta tutan, yaşatan umut![]() Sizi durmadan beklemeye mahkum eden umut![]() ![]() Lanet ![]() Bir reklam mesajıdır gelen![]() Telefonu şömineye fırlatmak gelir içinizden![]() Fırlatmazsınız![]() Ertesi günü beklersiniz![]() ![]() Sevmek hem de nasıl, beklemektir ![]() ![]() ![]() Ve beklenti acı getirir![]() Günler, haftalar, aylar boyu beklemek acı getirir![]() Hele boşu boşuna beklediğini bile bile bekledin mi, acı derinden vurur yüreğini![]() ![]() İnsan mutluyken herşeyi ve herkesi sever Ya da sevdiğini sanır![]() Mutluluk içinde sınanması mümkün değildir sevginin![]() Ölçülmesi hele mümkün değildir![]() Asıl mutsuzken, asıl yanında yokken, asıl bırakıp, gözlerini de alıp gitmişken anlarsınız ne kadar sevdiğinizi![]() Acının yoğunluğu, sevginin ölçüsü olur![]() ![]() Sevmek hem de nasıl, acı çekmektir ![]() ![]() Cemal Süreya'nın dizelerini Tilbe okuyordu kendime geldiğimde ![]() ![]() "Kim istemez mutlu olmayı Mutsuzluğa da var mısın?" "Varım be" dedim ![]() "Varım![]() Beni mi korkutacaksın![]() "Mutsuzluk olmasa, insan mutluluğu bilebilir miydi? ![]() Sevmek hem de nasıl, mutsuz olmaktır! ![]() |
|
|
|