![]() |
Cengizhan Konuş - Hattat ( Sadece ).. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cengizhan Konuş - Hattat ( Sadece )..Çok yaşa hattat ![]() Gözünün gördüğü her şeyin aslında göründüğünden daha görünmez oluşunu bildiğim için, aşkın cismaniyetine gördüm ve yaşadım diyemem ![]() Bu yüzden çok yaşa ![]() Anlatamadıklarını aherlenmiş kağıtlara mürekkep fırtınasıyla yazarken sen ayn, şın ve kaf sürdüğün kelamın nefesinde kaldı düşüncelerim ![]() Düşlerimden çok sana yandım, seni yalnız bırakacağımı bile bile ![]() Ağlamaktan mimli, gülmekten tutuklu gözlerimdeki buğuya isimdin ![]() Kalabalıklaşan aşkın en yalnızı gözlerimken geçmiş zamana yıktığın kabahatlerini suçüstü üstlendim ![]() Eğreti yağmuru usul usul giyinirken ayaklarına dolanıyor diye, sana koşar adım başkaldıran kalbimi söktüm yerinden ![]() Dört elif miktarınca aklımı sigaya çektim ![]() Şeddeyle çift söyledim adını, cezmde yüzünün sesli harflerini yuttum ![]() Her eksilişimden sonra yanağıma ayn, şın ve kaf mühürlü noktalı virgül koydum ![]() Öylesine yazılamazsın aherlenmiş kağıtlara derken kağıtlar arası boşlukta dizinde beni uyuttuğunu ne çabuk unuttun? Ne kadar uyutursam o kadar unuttururum harflerimin kaderinde bıraktığım çizikleri mi diyordun yoksa? Beni azapla sevip çoğul yaşadığın için ve dokunuşunla çırılçıplak soyuşunla özletip suyun kenarına bıraktığın için seni bağışlamıyorum ![]() Rüzgara ifşa ettiğin saçlarımdan başlasan da boğulmalara, kendini boğmadan bağışlamıyorum seni kendime ![]() Çözülmek değil bütünleşmekti kapına dayanmalarım ![]() Gece rengi uykularımla sana adandığımı bilmesede karanlık, yazdığın ve unuttuğun ve hatta unuturken yazdığın her yarayı ruhunla kapattım ![]() Açık kaldı yüzün; onuda güzelliğimle setrettim ![]() Ağlar gibi bakma bana ![]() Kirpiğimi azat et yalvarışlarım üzmesin canını ![]() ![]() Sen aşka verdiğin yüzünle ağartırken gecenin şafağını aklımda kalan harflerini uyuttum ![]() Yan yana yazdığın isimlerimizin üstünden hışımla geçerken bulutlar, yağmur bu kadar utangaç değildi ![]() Ben bu kadar alnında nur değildim ![]() Geçti ![]() ve suya attığım imza acısını toplayarak kalp yorgunluğumdan geçti ![]() Bu kez gülmen gerek ![]() Ağlamam için gülmen gerek ![]() Bildiklerimi unutmam için, bulduklarımı yitirmem için gülmen gerek ![]() Andığım kalp sendin ya bağışlanmanı dileme ![]() Seni var ederken ben sesli harflerimin meleklerini yakarak bittim ![]() ![]() Ölmek dizlerimde öldüğünde ölmekmiş ![]() Korkma hattat, ben sana ek fillerle bağlanmadım ki çekilince kopsun kalbim ![]() Rüzgâr koşuştururken kapımızda yaşatılan her acının kanama saatlerine denk geldim ![]() Uzandığım halin esre ile yazılmasını değil aşkla yakılmasını diledim ![]() Tenimde uyuyan külü öpen dudaklara bahşetmediğim nefesi kim üfleyebilir ki bana senden başka? Tırnağından öptüğümü ellerin bilsede seni övülmüş kılan benim ışığımdı ![]() ![]() Bir elin parmaklarını geçmeyen sıcaklığımı feda etme kar beyazlığına ![]() Olmazsam olamazsın ![]() Perde kalktı içimden ![]() ![]() Bildiklerin, buldukların ve yazdıkların arasında kaybolan güzelliğime temme olsun ayn, şın ve kaf ![]() Bildin mi hattat, aşk aslında seninle benim var olma savaşımız ![]() Sevmezsen ve yazmazsan bilinip bulunmayacağım ![]() Sevmezsem ve yakmazsam bilinip bulunmayacaksın ![]() Seni kendim için sevmediğimi kim söyleyebilir ki? Bütün hikâyeler kahramanlar öldüğünde biter oysaki, sen dizlerimin dizlerine değişini ayn, şın ve kaf’a sebep bilerek ölümümü başlangıç sayıyorsun ![]() Beni bu kadar yüzün sayma hattat ![]() Gözlerin değerse ruhumun yangınına kırılır kendini görmek için içime koyduğun aynalar ![]() Ayıplanmış her dokunuşla kirlenirken tenimiz, alnındaki terden utanmazdı eteğim ![]() Yaşamak senken kollarında ölmekten korkmazdım ![]() Bir damla har yeterdi de kirpiğimi yakmaya, sen ateşi yazmayı yeğledin ![]() Ra’nın eğikliğiyle eğilirken adım sana doymak bilmeyen kalbimi aherlenmiş kağıtlara bırakma ![]() Eteğimde kansın, eşiğimde cansın ![]() Gözünün gördüğü güzelliğimi görme diye yağmuru giydim sırtıma ![]() Dizimde uyurken sen gözlerimi kaçırdım rüyandan yanma diye ama bu kez de ben yandım ![]() Razıyım senden, razıyım kendimden ![]() Razıyım ayn, şın ve kaf’la içimize çektiğin nefesinden ![]() Yeter ki beni aşkla baş başa bırakma hattat ![]() Gözlerinin karanlık olduğunu bilmek mi yoksa gözlerine karanlıktan bakmak mı zordu bilmiyorum ![]() Ellerim suyu yıkarken arındıramadığım saçlarına düşen gecenin kalp kafesine sığmayan heyecanıydı ![]() Bırak hattat, gemiler alıp götürsün biz diye adlandırılmış ama asla bizliğe yanaşmamış suretlerimizi ![]() Bizi bize vermediğin için yüzümüz aynaların esrarında kalıyor ya, beni en çok bu incitiyor ![]() Sana gitmeye engel olan sensin lakin sana senden başka yol yokmuş, anladım ![]() Ayn, şın ve kaf’ı düşerken kağıtlara nokta diye başlayarak beni aşikar edilmişliğimle öldüreceğini bildiğimden, bu yazılmış ama sonrasında unutulacak hikâyenin içinde sadece seni andım ![]() Öldüren ve ölen, yazılan ve yazan, susan ve konuşan, yanan ve yakan bendim ![]() Olmayışına ama illaki ölüşüne dizime başını koyarak ağla ![]() Hatırlanmana rağmen sonrasında unutuluşuna ağla ![]() Beni hikâyemle yüzümden dışarı koyma ![]() ![]() Cengizhan Konuş ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|