![]() |
Cengizhan Konuş - Aşk Pahasına Gözlerin Azze.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cengizhan Konuş - Aşk Pahasına Gözlerin Azze..Sana ne oldu Azze; gözümden akıyorsun? Apoletleri söküldü gözyaşlarımın ![]() İsyana bir adım kala tercümesiz aşkımın kefaretini yüklendim kalbime uçurum derken solgunluktan solan katil çiçeklerin elleri ![]() Çığlığımda beyaz bir yüz aramanın cüretine soyundu hayallerimin kırık kapısı ![]() Kirpiğimden akan tuzu içime basarak büyüttüm çocukluğumdan eksik kalan sevinçlerimi ![]() Solumdan ezberledim aşkı bugün Azze ![]() Hiçliğimden nakaratlar uydururken deniz gibi koktu avuçların ![]() Bir aralık akşamına çarpmış güneş gibi yok oldum karanlığın duvar diplerinde ![]() Nikotin kanamasını sürüp dudağıma adını söylettim kırıla kırıla ![]() Acıyan yanlarım ağır geldi mizanın sol tartısında ![]() Üstümü çizdim aşkla; kalanım sende kalsın diye ![]() Gülüşünü unutarak hatırladım yazılan ayrılığın korkaklığına kova kova su taşırken kuyu ![]() Yüzünde dünden gün çalan gemiler batırdım; atlaslara sığmadı ağrılarım ![]() Kim olacaktın beni sevdiğinde? Kim diyecektin kendine beni özlediğinde? Yaralarım sana öykünürken tam sensizliğin ortasında, benlilikte neyin nesi? Basma toprağıma, bu mezarda aşk yatıyor ![]() Asıl saçlarıma Azze, haram olur parmaklarına yalnızlık saçlarımın kokusuyla ![]() Serçe parmağımda kalan kirpiğine karlar düştü omuz başlarımdan ![]() Yağmur rüzgâr gibi inledi sonunda ![]() içimi bastım titrek bir mumun şahitliğine inanarak ![]() Alevime kar getirme ![]() Du(h)a kadar özlediğim yüzünün eşiğine hangi kahraman yanımı yatırayım ki mağlubiyetime sen denilsin Azze? Adında kayboldum dirhem dirhem ![]() Ne cismim var ne mecazım ![]() ![]() Yalnızca gözlerinin mealiyim ![]() Ömrüme taammüden aşk olmak nasıl bir cinayet? Kendimi senden uydurmanın telaşlı cinnetindeyim, cennete cehennem var şimdi ![]() Hasretinle geçmiyor zaman, saati geriye al ![]() Sen bu öykünün anlam cümlesisin de beni özetleyecek bir avuç toprak koy aşkın koynuna, sakla beni bir notanın en sağır sol anahtarına ![]() Köşeleri çoktan kapılmış aşkın duvarlarına çarptım içimi ![]() Geceden nem kapan aydınlığın çaresizliğinde güneşler boğdum ![]() Ruhuma tüneyen acıya içimin koridorlarında yer açmak için kalbimi kovdum dergâhımdan ![]() Eskiyen hüznümün yerine aşk taksitle yenisini satın aldım antik/acıdan ![]() Lodos hummalı denizlerin kıyılarında bir veda mektubu gibi iliştirip gözlerini içime, bıçaklama düşümü bismillah yanından ![]() Aleve kılıç vuran celladın kanına susatma bakışlarımı ![]() Helal değilim tren istasyonlarının paslı raylarına ![]() Yığıldın gözlerime, kalk ayağa da gözlerim kalksın ayağa ![]() Gülüşün suikast gibi Azze ![]() Kaburga kemiğimden yaratılan sana, yokluğunda duyduğum boşluk kadar yakınım ![]() Elemin haritasında kendi başkentliğimi astım: Hallacı anlatma bana Azze! Üşüyen ellerimi hasretinle sardım ![]() Gözkapaklarımın altında çıldıran gözyaşımla çizdim yanağıma yüzünü ![]() İsminden başka yurt bulamadım aşkıma ve sıcaklığından başka vatan bulamadım tenimin ücralarına ![]() Yitir beni bula bula Azze ![]() Bulduğunda tekrar ara ![]() Uçurum gibi düştü içimden rüyasına yattığım uykun ![]() Uykuna uyumanın anlamına kelime türetemedim ![]() Hiçbir zarfla çekimleyemedim güzelliğini ![]() Aslım aşktı, vesikası sendin mana yolunun ![]() Güneşe rehin verdiğin yüzünün parlaklığına nasıl dayanır gökyüzü Azze? Yıldızların aklından şüphe ediyorum sen varsın diye ![]() Gülüşünün zanlısıyım, çiz ömrümün üstünü aşkının uğruna ![]() Yoklama ruhumu güzelliğinle, ecel sızım olursun aşk pahasına ![]() Kokunu benden çektiğinde hiç kaldım ![]() Karanlığın libası uymadı saçlarımın rengine ![]() Uykusuzluğumla boğdum rüyalarımı çoğu zaman ![]() Hangi harfle anlatacaksın gülüşüne meftunluğumu ki bu kadar ağlıyorsun? Aydınlık konuşmaz Azze ![]() Konuşan aşkın yitikliğidir bilincin aranışıyla ![]() Sızısını bilmez kan tüküren yaralarım ![]() Aklından çoksun, aşktan az ![]() Sen bu kadar sensizlikle kim duruyorsun sana böylesine ben olan kendinle? …ve gözlerin delildir içimdeki yangına …ve aşk yeminimdir gözlerinin uğruna …AZZE! Cengizhan Konuş |
![]() |
![]() |
|