![]() |
Aşırı Alınganlık.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşırı Alınganlık..Alınganlık ilişkiye zarar veriyor ![]() Aşırı alınganlık şüphecilik ve özgüven eksikliği anlamına geliyor ve hem kişiye, hem ilişkisine zarar veriyor ![]() Alınganlık, ilginç bir duygu durumudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendimizi ve alınganlığımızı tuhaf bir şekilde bu ölçütlere göre belirliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkili ilişkileri kötü etkiliyor Alınganlık zaman zaman sıkıntı yaratan bir duruma dönüşebilir ![]() ![]() ![]() Kendine güvensiz insanların yaşadıkları en yoğun duygu da alınganlıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başkaları hayatımızda bu kadar etkili olmamalı Yaşanılan yere ve kültüre göre bütün kavramlar değişiyor, değerler değişiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Alınganlık başkalarının hayatımıza müdahale etmesine izin vermektir ![]() ![]() ![]() ![]() Psikolog Serap Duygulu’nun makalesinden derlenmiştir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşırı Alınganlık.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşırı Alınganlık..Ben bu yazıdaki fikre katılmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer karşımızdakinin söz ve davranışlarını önemsemeyeceksek diğer şahısların bir anlamı yok demektir ![]() Ben alıngan bir insanımdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya da yine samimi düşündüğünüz bir arkadaşınızın sizin hakkınızda olur olmaz cümleler sarf etmesine alınmaz mısınız? Evet şunu söyleyebiliriz ![]() ![]() Bir de ben eşler arasında özellikle bayanın alınganlığına hak veriyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Yani bu bir özgüven eksikliği değil,tam tersi insanın insan olduğu için hakettiği saygı eksikliğine bir tepki ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|