![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik Mevzuular20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularAşk ve Sevgi hakkında her şey ![]() ![]() ![]() Gizli bir el kalkış hazırlanan otobüse binmek için seni sürükler gibiydi ![]() ![]() ![]() Ben seni unutmadım sevgili, ben seni unutmadım ![]() ![]() ![]() ![]() Yalan değil kaçamak sevdalara takıldım yokluğunda bir süre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yalnızlığın acısıyla gurur satın alır oldum her gece ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tek seni unutmadım sevgili, bir tek seni unutamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olamadı gülüm bir araya gelemedik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşlerim böyle dağınık değildi eskiden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik Mevzuularİşte aşk bu Ölemiyorum bile… Şişirip yelkenleri, açılma vaktin gelmiştir denize ![]() ![]() Korkarsın, terk edemezsin limanı, bir köşesine sığınırsın ![]() ![]() ![]() ![]() İçin hep hüzün doludur, bir türlü kabullenemezsin bittiğini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gururlusundur, istenmediğin yerde durmazsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ondaki sıcaklığı kimsede bulamayacağını düşünürsün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nefes alamaz hale gelirsin, daralır için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ondan gelecek tek bir haberi umutsuzca beklersin Bir de beklemek ölüm gibi gelir insana böyle zamanlarda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayat devam ediyordur ama her şey yarımdır, hep bir yanın eksik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularEĞER' değil, 'ÇÜNKÜ' değil, 'RAĞMEN' sevin ![]() ![]() ![]() Masumi Toyotome diye bir Japon yazmış bu yazıyı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birincinin adı 'Eğer' türü sevgi ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer eş olarak benim beklentilerimi karşılarsan seni severim ![]() Toyotome en çok rastlanan sevgi türü budur diyor ![]() ![]() Yazara göre evliliklerin pek çoğu 'Eğer' türü sevgi üzerine kurulduğu için çabuk yıkılıyor ![]() ![]() İkinci tür: 'Çünkü' türü sevgi ![]() ![]() ![]() Toyotome bu tür sevgiyi şöyle tarif ediyor: Bu tür sevgide kişi bir şey olduğu, bir şeye sahip olduğu ya da bir şey yaptığı için sevilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü bana o kadar güven veriyorsun ![]() ![]() Biri dışa gösterdikleri öteki yalnızca kendilerinin bildiği ![]() olmadığımızı anlar ve bizi terk ederlerse korkusu buradan doğar ![]() İkincisi de ya günün birinde değişirsem ve insanlar beni sevmez olurlarsa endişesidir ![]() Japonya'da bir temizleyicide çalışan dünya güzeli kızın yüzü patlayan kazanla parçalanmış ![]() ![]() Daha acısı ayni kentte oturan anne ve babası, hastaneye ziyarete bile gelmemişler, artık çirkin olan kızlarını ![]() ![]() kalmamış ![]() ![]() ![]() ![]() Japon yazar toplumlardaki sevgilerin çoğu 'Çünkü' türündendir ve bu tür sevgi, kalıcılığı konusunda insanı hep kuşkuya düşürür diyor ![]() Peki o zaman, gerçek sevgi, güvenilecek sevgi ne? Ve işte sevgilerin en gerçeği: Üçüncü tür sevgi: 'Rağmen' ![]() ![]() ![]() Bir koşula bağlı olmadığı için ve karşılığında bir şey beklenmediği için? Eğer türü sevgiden farklı bu ![]() ![]() Bu üçüncü tür sevgide, insan Bir şey olduğu için değil, Bir şey olmasına rağmen sevilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her şeye rağmen sevmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçekten de güzel ve özel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularEflatuna sorulan iki soru İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışı nedir?’ Eflatun; Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler ![]() ![]() Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler ![]() ![]() Yarınlarından endişe ederken bugünü unuturlar ![]() ![]() Hiç ölmeyecek gibi yaşarlar ![]() ![]() Peki sen ne öneriyorsun?’ demişler ![]() Kimseye kendinizi ‘sevdirmeye’ kalkmayın! Yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi sevilmeye’ bırakmaktır ![]() Önemli olan; hayatta, en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır ![]() Sevmek, sevilmek, sevdirmek ![]() ![]() Insan sevgiye kendinden baslamali ![]() Kendini sevmeyen baska bir varligi sevemez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dolayisiyla sevilemez de ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularSevmek Kişi sevdiğiyle olmak ister! ![]() Sevdiğinin hâliyle hâllenir… Sevgisi kadarıyla, onunla yaşar! ![]() Sevginin ne olduğunu tam olarak bilemediğimiz için, çoğunlukla, “beğeni” ile “sevgi”yi birbirine karıştırırız ![]() ![]() “Beğeni” yanında “sahip olma” arzusuyla açığa çıkar! ![]() Bir nesneden hoşlandığında, beğendiğin şeye sahip olmak ve üzerinde tasarruf edebilmek arzusuyla yaşarsın… Bu tüm mahlukatta çok yaygın bir duygudur! ![]() Kimi, beğendiğini cebine sokar; kimi beğendiğine tasma takıp yanında taşıyarak onunla hava atmak ister; kimi yakalayıp inine sürükler… Her mahlûk yaradılış fıtratına göre, beğendiği üzerinde tasarruf etmek ister ![]() “Sevmek” ise bundan çok farklıdır… Sevince, yanlızca sevdiğin için yaşamak istersin! ![]() Yalnızca yanında olmak, yalnızca onun olmak, yalnızca onun zevk aldığıyla zevk alıp, sevmediğinden kaçmak istersin! Sevdiğin öylesine sarmıştır aklını, fikrini, ruhunu ki, her şey sana, onu hatırlatır; yanında iken bile onun içinde olmak istersin!… Yakınlık bile uzak gelir sana!… Sen kaybolursun, sende; sevdiğin kalır yalnızca, beyninde! ![]() ![]() Onun bakışıyla bakar, onun değerlendirmesiyle değerlendirir, onun diliyle konuşmaya başlarsın! ![]() kulağın ondan başkasını duymaz, elin ondan başkasına uzanmaz olur! ![]() Her an sana sahip olmasını; varlığının, tasarrufunun her an üzerinde olmasını, her an seni kucaklamasını istersin!… Bedensel yakınlık bile, korkunç uzaklık gibi gelir sana; ve onunla tek bir beden, tek bir ruh, tek bir şuur olmayı dilersin! ![]() Sevgi, fıtratın müsait ise, sevdiğinde yok edesiye yakar seni; ve gün gelir kaşında-gözünde, yüzünde-dilinde sevdiğini görürler de, “sen o olmuşun” derler! Beğenen sahip olmak ister… Seven ise sevdiğinde yok olur; feda eder her şeyi sevdiği uğruna! ![]() Bazılarının da sevgi kokusu sürülür üstüne; “aşığım” sanır! ![]() Ama sevdiği uğruna, fedakarlık etmeye gelince sıra, o koku siliniverir üzerinden “kopamama” sabunuyla! ![]() Parasından kopamaz… Mevkiinden kopamaz… Yakınlarından kopamaz… İçinde yaşadığı ortamın güzelliklerinden kopamaz… “Etraf”tan kopamaz! ![]() Derken kusurlar belirmeye başlar sevdiğini sandığının üzerinde… Eksiklikler görmeye başlar başlar, yetersizlikler görmeye başlar… Bunlar önce acıma duygusuna dönüştürür sevgisini; uzaktan acıyarak seyretmeye başlar… Sonra tatlı bir anıya dönüşür, sevgi sandığı duyguları! ![]() Bu tecrübe gösterir ki, onun fıtratında sevgi programı yoktur! ![]() ![]() Beğeniyi, sevgi sanmıştır! ![]() ![]() Uzaklaşma ondan gelmemiş de, karşısındakinden gelmişse, bu defa “nefret”e döner “beğeni”; ondan intikam alma duygusu gelişir içinde; ve vicdanla intikam dalgaları arasında bir o yana bir bu yana sürüklenir durur; terkedilmişliğin, uzaklaşmanın, layık olmadığını yaşamanın sanısı içinde! ![]() ![]() Oysa yanlızca, fıtratında olmayan gerçek sevginin sonuçlarını yaşamaktadır! ![]() Cüzdanı için, güzelliği-yakışıklılığı için, kendisine hoş gelen huyları için, mevkii-koltuğu için, ilmi için beğenmiştir; sevdiğini sanmış; sahip olamayınca da arzusuna erişememenin düş kırıklığı içinde kopmuş; yalnızca çıkarları doğrultusunda yaşamayı tercih etmiştir… Seven ise göze almıştır kopmayı… Dışlanmayı… Paradan-puldan, namdan nişandan, dosttan akrabadan uzak kalmayı… Fıtratından gelir sevgi! ![]() ![]() Onunla, sevmeyi yaşamak istediği için yaratmıştır onu Yaratan… O yüzden kopar anadan-babadan; dünyadan paradan! Seven, karşılıksız sever!… Beğenen karşılığını ister! ![]() Benim istediğim gibi yaşarsan seni boğarım sahip olduklarıma, der beğenen! ![]() ![]() Onun zaten fıtratında yoktur sevgi, bilmez aşkın ne olduğunu! ![]() ![]() Ne üzere yaratılmışsa, odur tüm meşgalesi… Karınca gibi çalışır; maymun gibi çiftleşir; aslan gibi yavrularına sahip çıkar… Ama pervane gibi sevemez! ![]() ![]() Sevgi sonunda yanmayı getirir! ![]() ![]() ![]() Beğenen mahlûkat çoğunluğuna göre, “sevgi” delilikten bir türdür! ![]() ![]() Anlamazlar onlar, sevdiği uğruna, etraf ne derse desin deyip,her şarta katlanmayı! Ve “delillik bu” derler… Beğenme bir tür “hobi”dir!… Bazen ömür boyu sürer, bazen bir kaçyıl, bazen bir kaç ay! ![]() ![]() Sevgi bir ömür boyudur!… Bitmez, tükenmez, bazen durulur, bazen coşar ama hiç gerilemez! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularKayıp bir adrese mektuplar Bilirim kirlenen kentinde kirli karlar yağıyor kalbine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çekip gittiğim tüm şehirler senden yana, ellerim çirkinleşiyor ve kötürüm geceye naat yazıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İmlasız bir güze konuğum şimdilerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlıcakla kal ey Yar! Akşam olduğunda donuyorsa ellerin acımasız ayazlarda, çocuklar korkuyla bakıyorsa yüzüne, sevgi adına tutunduğun her dal kırılıyorsa, devriyeler basıyorsa sokağınızı, gideceğin tüm yollar kapalıysa, vakitsiz karlar vuruyorsa yamacına, dokunduğun çiçekler soluyorsa, bil ki ben yaşıyorum ![]() ![]() Sağlıcakla kal ey Yar! |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularBelki sıra sizde Dünyanın sesini duyabiliyor musunuz? Hiç aşık oldunuz mu? Siz misiniz, orda mısınız, yaşıyor musunuz? Hani sihirli saatleri vardır ya yaşamın; bir ihtimal her sabah pencerenizin kenarına gelen ve sizi uyandıran güvercinin kanat seslerinde saklıdır saniyeleri, bir ihtimal sonbaharın her gelişinde yapraklarını yerçekimine teslim eden kestane ağacının yalnız fakat bir o kadar mağrur duruşunun kişisel direnişinde! Kim bilir muhtemelen, saniyelerini çıkartıp dakikalarına ekleseniz ucundan da olsa yakalayabilirsiniz yaşamın sihirli saatlerini ![]() ![]() Bülbül güle sevdalı ama gül çok nazlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bülbül güle dedi ki: ”O kadar çok merak ediyorum ki seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gül bülbüle cevap verdi: ’’Benim sırrım sende saklı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bülbül güle yalvardı adeta: ”Dur gitme! Eğer gidersen, sen gidersen o kadar anlamsızlaşır ki her şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gül sevdalı ama kararsızca: ’’Sen misin bunları söyleyen bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bülbül son bir umutla: ’’Herhangi bir saati paylaş benimle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gül cevapladı son kere: ’’Boşuna yorma kendini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşk yanı başınızdadır çoğu vakit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularBen ençok eski yaralarımı sevdim En kolay onlarla başedebildiğim için mi bilmiyorum ama ben en çok eski yaralarımı sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçmişimi hatırlatıyordu bana eski yaralarım ![]() ![]() ![]() ![]() Acıyı onlar öğretmişti bana bir zamanlar ![]() Acıyı yaşamayı, acıyla birlikte yol almayı, vicdanın sesini dinlemeyi, hoşgörüyü, acıyı bal eylemeyi, olgunlaşmayı onlardan öğrenmiştim ![]() Yeni sevdalara doludizgin dalabilmeyi onlar sayesinde öğrendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En iyi danışmanlarım onlar oldu yaşayıp giderken ![]() ![]() ![]() Kendimi sevmeyi, kendime değer vermeyi, kendimle arkadaş olmayı eski yaralarım hatırlattı bana sık sık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularHani bir an gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Hani bir an gelir ![]() ![]() ![]() Ve söylenmez söylenir olur! ![]() ![]() ![]() Hani bir an gelir ![]() ![]() ![]() Mutluluk pembe bir mendil gibi savrulur loş odada! ![]() ![]() ![]() ![]() Hani bir an gelir ![]() ![]() ![]() Bir an gelir ![]() ![]() ![]() Hani bir göz bir göze gelir ![]() Hani,öyle bir an gelir ki; an " gelinmez " yoolarla en "varılmaz" yolların , senle ben arasındaki yarda boyun büktüğünü görürsün ![]() ![]() ![]() Bu yar, iki yar arasıdır! ![]() ![]() ![]() ![]() Her yar iki yar arasıdır! ![]() ![]() ![]() Ve üstelik; Yaralar yar 'a benzer, Her yar yaraya benzer! Yar başımda duruşum ; Yar' e naraya benzer! ![]() ![]() ![]() Halbuki gök yerin ![]() ![]() ![]() Halbuki gök yar'ın ![]() ![]() ![]() Halbuki gök yarin içindedir bu mesafelerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halbuki hep ![]() ![]() ![]() Hep iki yardır ![]() Bir yar başında duran ![]() ![]() ![]() Her yar , yari gördüğüm rüyadır! ![]() ![]() ![]() Yolun biri gözlerinden başlar senden içeri gider ; diğeri gözlerimden benden içeri ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yar oluşur her yarin arasında bir boşlukta! ![]() ![]() ![]() Ben , yarın bir duvarı olup sana bakarım bu yandan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz sarılmadıkça ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarlar kaldıkça yar'lar arasında! ![]() ![]() ![]() Hani bir an gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Ve söylenmez sözler söylenr olur! Hani biran gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Mutluluk pembe bir ipek mendil gibi savrulur loş oda da ! Hani bir an gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Bir an gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Hani bir göz bir göze gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Hani bir an gelir ![]() ![]() ![]() Bir an ![]() ![]() ![]() ![]() Bakışlar düğümlenir ![]() Bütün yaralar silinir ![]() Sıra sevdalar söylene gelir ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularGönül Ferman dinlemez Bak gözünü açıp kapamadan senin şu delikanlı yüreğinin kapısını bu sefer kim çalıyor? Ne kadar garip değil mi? Su gönül kapısından kimler girip çıkıyor ama sen buna mani olamıyorsun çünkü gönül bu ferman dinlemez ![]() ![]() ![]() Yalnız senin elinde olan hiçbir şey yok, senin gönlün, senin yüreğin ama sen hiçbir şey yapamıyorsun! Birden hayatına birisi giriyor, ona sadece arkadaş diye bakarken oda çalmış kapını, açmak istemiyorsun, yeter artik diyorsun bu gönül bir darbe daha kaldıramaz ama elinde değil sen kapını açmadan o senin kapını açmış karşında sana gülümsüyor ve sen… ![]() ![]() başlıyorsun… Artik arkana değil önüne bakmaya karar veriyorsun, etrafındakilere ‘ de aldırmada sevdiğinle öyle geçiyor zaman, birden bir sorun çıkıyor karşına sevdiğin sandığın kişi sırtından vuruyor seni ![]() Hayata iyice küsüyorsun ![]() tahtalarla çivileyerek kapını kapsama alanı dışında bırakıyorsun ![]() Birde bakmışsın sevdiğin sana geri dönüyor ve her şey eskisi gibi olmuş ![]() Zaman öyle çabuk geçmiş ki boy boy çocuklarla yaşlanmış gitmişsin… Söyle bakalım simdi gönül ferman dinlemiş mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularBir kere bile aşık olmayan var mı? Aşk İyi ki Var! Bir kere bile aşık olmayan var mı? Böyle bir şey mümkün mü? Tabii ki değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İLK AŞK: Ne yaparsanız yapın, ilk aşkınızı unutmanız mümkün değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YILDIRIM AŞKI: Var mı, yok mu tartışmasının içinde değiliz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OLANAKSIZ AŞK: Bazen yolda yürürken rastlarız, bazen en yakınımızda bulunabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YASAK AŞK: Men edilmiş, engellenmiş ve çoğu zaman da yasadışıdır ![]() ![]() ![]() ![]() PLATONİK AŞK: Onu görmek bile sizi heyecanlandırırken, o sizin yanınızdan, geçip gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularYaşam ve sevgi Dağlık bir bölgede adam küçük oğluyla yürürken, oğlan ayağını taşa çarpar ve can acısıyla, “Ahhhhh!”diyebağırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Oğlum, dikkat et!” diyen baba, vadiye doğru, “Sana hayranım!” diye bağırır ![]() ![]() ![]() ![]() Baba oğluna durumu açıklar: ”Oğlum, insanlar buna yankı derler ama; ama gerçekte YAŞAM’ın kendisidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oğlum yaşamda ne ekersen onu biçersin ![]() ![]() İnsanların yaşamı tesadüfler sonucu oluşmaz; insanların yaşamı onların davranışlarının yansımasından başka birşey değildir ![]() ![]() ![]() Bazen karşımızdakilerin varlığına bile tahammül edemiyoruz, çarpık sağlıksız bir kişiliğe doğru sürükleniyoruz ![]() Ey siz sessiz sevgilerin sessiz ortakları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyanın en güzel şeyi insanların sevildiğini bilmesidir, daha da güzeli sevebilmesidir,sevmeyi bilmesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgidir insanı yücelten, insanın yaşamına anlam ve derinlik kazandıran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘”Dünyayı şairler yada çocuklar yönetse, o zaman dirlik düzenlik olur; çünkü ikisininde yüreği sevgi doludur, ikiside açık yüreklilikle yaklaşır hem beyninin hem yüreğinin sorunlarına” diyen yazara katılmamak mümkün mü? ![]() Beynimi beynininizin aydınlığına yaslayıp, yüreğimi yüreğinizin sıcaklığına, güzel, yalın yapmacıksız duygularınızdan öpüyorum ![]() Yaşamı savunma sorumluluğu ve bilinciyle mutluluklara Güzel yüzlü olmak elimizde değil ama ![]() ![]() Gülen yüzlü olmak elimizde ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik Mevzuularİşte Aşk budur ![]() ![]() ![]() İki sevgili bir motosikletin üzerinde 180 km hızla giderken aralarında şöyle bir konuşma geçer: > Kız : Lütfen yavaşla, ben korkuyorum > Delikanlı : Hayır, bak ne kadar eğlenceli > Kız : Lütfen, lütfen, çok korkuyorum > Delikanlı : Peki beni sevdiğini söyle > Kız : Seni çok seviyorum, lütfen yavaşla > Delikanlı : Şimdide bana sıkıca sarıl > (Kız delikanlıya sıkıca sarılır) > Delikanlı : Kaskımı alıp kendine takar mısın? ![]() ![]() ![]() Ertesi gün gazetelerde şöyle bir haber çıkar: > Motosiklet, fren arızası nedeniyle bir binaya çarptı ![]() ![]() Oysaki gerçek hiçte gazetelerde yazdığı gibi değildi ![]() ![]() ![]() ![]() İşte gerçek aşkın anlamı da buydu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arşivlik Mevzuular |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arşivlik MevzuularBahar Sen ki en cilvelisisin mevsimlerin, afrodizyaklarin en etkilisi, sevdanin suç ortagisin ![]() Yapma bunu bana! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaten damarlarima zor zaptediyorum kanimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen ki en cilvelisisin mevsimlerin, afrodizyaklarin en etkilisi, Sevdanin suç ortagisin ![]() ![]() ![]() Biliyorum çünkü, yine kandirip yesillendireceksin aska; gövdemi azdirip sonra birden çekip gideceksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne o delismen sabahlar kalacak, ne günaha çagiran çapkin eteklerin uçustugu gün batimlari ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeserttigin çiçekler yürekler solacak; damar damar çatlayacak ruhumuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iyisi mi, hiç azdirma ruhumu bahar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Can DÜNDAR |
![]() |
![]() |
|