Ey Resul !!!... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ey Resul !!!...Ey Resul !!! ![]() ![]() ![]() Hakkında Ey Resul !!! ![]() ![]() ![]() Ey Resul !!! ![]() ![]() ![]() Ey; gözlerinde cenneti saklayan, ayagini bastigi yerler cennet kokan nebi! ![]() Ey; Yaradan'in en guzel eseri! "Sen olmasaydin, sen olmasaydin ![]() ![]() alemleri yaratmazdim! " dedigi! Var olusunun serefine, bütün varligi hediye ettigi!Ey; insanoglunun ufku -en güzel insan ![]() Allah'in sevgilisi, kainatin gözbebegi!![]() Ey; rahmeten li'l-alemin! ![]() Sen den sefaat dilenen biçarelerin en sefiliyim, desem ![]() sefaat eder misin?Ey; kupkuru çölleri cennete ceviren gül! Ey; gönlünden gül dökülen resul! Küçük kiz çocugunun elinden tutup da giden, kusu ölen çocuga bassagligi dileyen ![]() gözlerinden yas dökülen devenin gözyaslarini silen resul!Benim de gözümün yasini siler misin? Küçük kiz çocugunun tuttugu gibi tutsam elinden; yüregimden binlerce kus uctu, bin'i de öldü desem ![]() bana cennet kuslarindan bir kus bahseder misin?Ey; Islam'in peygamberi! Sevda ikliminin, en güzel mevsiminin ![]() en guzel çiçegi! Ama mahzun, ama kederli![]() ![]() ![]() Daima düsüncede, daima hüzün icinde ömründe, bir defa bile, kahkahayla gülmemis ![]() ![]() gül yüzlü, güler yüzlü sevgili!Gözlerimi yumsam, ve; hulyana dalsam ![]() ![]() o gül kokulu gülüsün ile, benim de gözlerimin içine güler misin?Bir kerecik olsun seni düsünerek basimi koydugum olmussa yastigima, tutundugum olmussa sana ve senin sevdana ![]() ![]() iste onun, iste onun hatrina!Ey; gözünü sevdigim, özünü sevdigim, sözünü sevdigim! Ey; gönlümün sultani efendim! Ümidim, muradim, kurtaricim, mujdecim ![]() ![]() ![]() Seninle Kevser havuzunun basinda bulusabilecek miyim? desem![]() ![]() bulundugun yerden, yuregime bir damla su serper misin?Seni sevsem! Cok, cok sevsem! Öyle cok sevsem ki; sen koksa özüm, yüregim![]() ![]() sen koksa nazim, edam![]() ![]() gönlüm sen dolsa, benim herseyim sen olsan !Ali'n, Fatima'n gibi olsam! Seni, onlar gibi seviyor olsam ![]() ![]() sen de; beni, onlari sevdigin gibi sever misin? Ey; bize bizden daha ziyade merhamet eden! "Ümmetim, ümmetim! " diyerek, üstümüze titreyen!Ey; en ziyade muhtacimiz, en cok isteyenimiz! Bizi, Hak'tan dileyenimiz! ![]() Sen, umani umutsuzluga düsürmezsin! Sen, senden isteyeni geri çevirmezsin! ![]() Senden, senin rahmetini dilesem ![]() ![]() ey; alemlere rahmet olsun diye gönderilen, banada rahmet eder misin?Ey; Rahim! Ve![]() ![]() ey; Kerim!![]() Asr-i saadet'ten degilim! Kokladigin gül, soludugun hava, yedigin hurma, içtigin süt, oksadigin kuzu, bindigin deve, avuçladigin kum dahi degilim! Bir kez olsun, yüzüne yüz sürmedim!![]() Lakin; ben, senin ![]() "Kardeslerim! " dedigindenim! Ve; sana ve sünnetine revan olmak isteyenlerdenim! Ve lakin; daha hala sevgili ![]() ![]() Veysel Karani'nin tirnaginin ucu misali bile degilim, desem ![]() ![]() bana da hirkandan gonderir misin?Bi gecede yüregime, bir nur olup düser misin? Sevgili Peygamberim! Rabbim; sana ve, senin al ve ashabina ![]() agaçlarin yapraklari, denizlerin dalgalari ve yagmurlarin damlalari sayisinca salat, selam ve bereketler ihsan eylesin |
|
|
|