![]() |
Süleyman (A.S)'İn Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süleyman (A.S)'İn DuasıSüleyman (a ![]() Hakkında Süleyman (a ![]() Süleyman (a ![]() Süleyman (a ![]() Kuş ve karınca dilini bilen,hükümdar peygamberlerden biri olan,insanlardan,cinlerden ve kuşlardan ordusu bulunan,Davud peygamberin oğlu Süleymen (a ![]() ![]() ![]() Ve Allah’a şöyle dua eder; رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ OKUNUŞU:”Rabbi evzi’nî en eşküra ni’meteke’l-letî en’amte aleyye ve alâ vâlideye ve en’amele sâ lihan terdÂhü ve edhılnî biğrahmetike fî ıbâdike’s-salihîn ![]() ANLAMI:”Ey Rabbim!Bana ve anama-babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın iyi iş yapmamı gönlüme ilham eyle ve rahmetinle,beni iyi kulların arasına dahil et ![]() Süleyman (a ![]() رَبِّ اغْفِرْ لِي وَهَبْ لِي مُلْكًا لَّا يَنبَغِي لِأَحَدٍ مِّنْ بَعْدِي إِنَّكَ أَنتَ الْوَهَّابُ OKUNUŞU:”Rabbi’ğfirlî ve heblî mülken lâ yenbeğî li ehadin min ba ‘diinneke ente’l –vehhâb ![]() ANLAMI:”Ey Rabbim!Beni bağışla ve bana benden sonra kimseye lâyık olmayacak bir mülk/hükümranlık bahşet ![]() ![]() Yüce Allah,duasını kabul eder ![]() ![]() Süleyman (a ![]() -Nimete şükredebilmeyi nasip etmesini, -Salih emeller işleyebilmesini, -Salih kulları arasına dahil etmesini, -Bağışlamasını, -Mülk/saltanat vermesini istemiştir ![]() Süleyman (a ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|