![]() |
Kapını Çalıyorum Ya Rabb(Cc)'İ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kapını Çalıyorum Ya Rabb(Cc)'İ!Kapını Çalıyorum Ya Rabb(cc)'i! Hakkında Kapını Çalıyorum Ya Rabb(cc)'i! ![]() Bu yollar, bu kaldırımlar ![]() ![]() Bu deniz, bu dalgalar ![]() ![]() Bu gemiler, vapurlar ![]() ![]() Hiç biri boşuna değil ! Bu kalabalıklar, Bu insan ! kümeleri, Bu yığınlar ! Yığınaklar ! Kuru ağaçlar ! Çorak topraklar ! İmanlı görünen imansızlar !!! Hiç biri boşuna değil ! Biri cennetlere, Biri cehennemlere sebep: BEN NEREDEYİM NEYE SEBEBİM ? ![]() ![]() Neler oluyorla başlıyor, Ve verimsiz hasatla harmanlanıyor sorularım ![]() Cevaplar arıyorum ! Bulamıyorum ! Hayata dair güzel şeyler kaybolmuş, Yoksa benmi zivanadan çıkmış yerlerdeyim, Bilemiyorum ! Burada kelimeler anlamlarını yitirmiş, Beyinler erimiş ![]() ![]() Ya Rabbi ! Kıyamet mi yaklaştı ? Kadim kitaplarda yazılanlar bir bir çıkıyor En sona ramak kaldı Ya Esfeli safiline / aşağıların en aşağısına Ya da !!! Zaman ! Ah bu zaman ! Bu zaman şüphesiz ahir zaman ! Kıyamete çeyrek kalmışken neden düzelmiyoruz ?! DÜZELEMİYORUZ !?! Sözler neden ismet tarlalarına giremiyor ? Gözler neden iffet çeşmesinden su içmiyor ? Yoksa ölümü öldürdük mü ? Hani dönüşler O’ naydı ? Hani galu Bela’ daki söz ? Hani “Eseltu bi rabbikum” a “Bela” demiştik ? Ya Rabbi ! Biz zalimlerden olduk ! “Lailahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin” Nerede o Kur’an-ı Hakim ? Hangi duvara çakılmış çivide !? Hangi anneannenin cehizliğinde !? Nerede hadis kitapları ? Sahih-i Müslim ? Kedilerin Babası Hz Ebu Hureyre’ den nakledilen hadisler nerde ? Nerde Sünneti Seniyye ? Ya Rabbi ! Yok mu bir çare ? Yok mu bir çıkar yol ? Çıkmaz sokaktan çıkmak için ne yapmalı ? Bu dünya isteğinden, İhanetlerden, Maskelerden, Düzenbaz dillerden nasıl kurtulmalı ? ![]() ![]() ![]() Soru yumağı beynimde harç olurken, Bir tokat düşüyor enseme Kamer Suresi’ nin 17 ![]() Zira Rabb’ı Rahim o ayette ; “Kuşkusuz biz Kur’an-ı da öğüt için kolaylaştırdık ![]() Öğüt alan var mı ?” diyor ![]() Kella diyorum acziyetimle ! Ve ağlamaya başlıyorum ! Ilık ılık göz yaşlarım dudaklarımı ıslatıp, Ağzıma düşüyor ![]() ![]() Çaresizliğin girdabında değilim ! Cehaletin mengenesine atmışım kendimi ! İntiharlığı seçmişim dünyalık için, Ahiretim için intihar etmişim ![]() Oysa Üstad’ın ; “Tel tel ve iplik iplik dikselerde ağzımı; Tek ses duysalar, (Allah) … Yoklayanlar nabzımı ![]() Şiirini okumuş ve yönümü çizmiştim Önce “Estağfirullahel azim ve etubu ileyh” diyecektim “Lailaheillallah” la devam edecektim ![]() Sonra “Allahumme salli ala seyyidina Muhammed” Ve cennete her tesbihimde ağaç olacak olan; “Subhanallahi velhamdulillahi vela ilahe illallahu vellahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim” i söyleyecektim İşte yeniden şahlanıyor imanım ![]() Son defa tevbe için açıyorum ellerimi : Ya Rabbi ! Tüm günahkarlığımla ve acziyetimle yeniden kapını çaldım ![]() Anladım ki Sen’ den başka gidecek yerim yok ! Anladım ki Sen’ den başka beni affedecek yok ! Okudum ki Sen affeden ve affetmeyi sevensin ! Okudum ki Sen üzerine rahmeti yazmışsın ! Okudum ki Sen’ i sevenleri Sen de seversin ! En Sevgili Sen’ i bilip kapına geldim ! Şüphesiz ki rahmetini diliyor, umud ediyorum Bana gazap edersen de şüphesiz ki ben fazlasıyla hakkettim ![]() Bu günahkar kulunu affet Ya Rabbi !! Amin, amin, amin ![]() ![]() Elhamdulillahirrabbilalemin Vesselatu vesselamu ala rasulina muhammedin ve ala alihi Ve sahbihi ecmain … Lokman HAMİTOĞLU |
![]() |
![]() |
|