Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
adabı, duası, içme, zemzem

Zemzem İçme Âdâbı Ve Duâsı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zemzem İçme Âdâbı ve Duâsı
Hakkında Zemzem İçme Âdâbı ve Duâsı

Zemzem içilirken kıbleye dönülmeli, üç nefeste içilmelidir Her içişte besmele çekilmeli, sonunda «Elhamdülillah» denilmelidir
Sağ elle ayakta, suya bakarak içilmeli, içerken duâ edilmelidir: Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
Zemzem suyundan içen şifa bulur Ben de ondan içiyorum ve şöyle dua ediyorum:
«Allahümme innî es’elüke ilmen nâfian ve rızkan vâsian ve şifâen min kulli dâin» (Allâh’ım! Senden faydalı ilim, bol rızk ve her türlü dert için şifâ niyaz ediyorum)”
Rabbimiz, dünyanın en güzel içeceği olan bu suyu, doya doya menbaından içebilmeyi, içip şifâyâb olabilmeyi hepimize nasip eylesin Âmin!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Zemzem İçerken Okunan Dua Mumsema اللهم اني اسألك علما نافعا ورزقا واسعا وشفاء من كل داء وسقم

Allahümme inni es'elüke ılmen nefian ve rizgan vesian ve şifeen min külli dein vesegamin

Allahım! Senden faydalı ilim, bol rızık ve her türlü dert ve hastalığa karşı şifa niyaz ediyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com