Dua Mutlaka Yerini Bulur |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dua Mutlaka Yerini BulurDua mutlaka yerini bulur Hakkında Dua mutlaka yerini bulur Dualarin mutlaka icabet görür ![]() ![]() Insanlarin dua ettikleri zaman dualarimiz kabul olmuyor demeleri yanlistir ![]() Belki duanin vakti tamam olmamistir, diye bilir ![]() Ayrica duanin mutlaka kabul olacagi hüküm de söz konusu degildir ![]() Fakat, Cenab-i Hakk kendisine el acip dua edenin duasina mutlaka cevap verir Kisi Allahtan bir arzu ve gayesini ister, Allah belki uygun olmadigi icin vermeyebilir ![]() Kisiye gaybi olan bir hitab ile Ey kulum sen ne istedigni bilmiyorsun der ![]() Ancak bilinen bir gercektir ki kul samimi olarak dua ettigi zaman yapilan o dua mutlaka karsiligini görür ![]() Bu dünyada olmasa da, ahirette mutlaka karsisina cikar ![]() De ki: Sizin duaniz olmasaydi Rabbim size deger verir miydi? (Furkan Suresi Ayet 77 )Sevgili kardesler sizlerle dua ile ilgili asagidaki hikayeyi paylasiyorum inşaallah; Kücük bir cocuk ve Dua Deniz kenarina oturmus, gözlerinide ilerdeki bir noktaya dikmisti ![]() Belki de bir saattir öylece duruyordu ![]() Onun bu hâli, alisveris icin balikci sandallarinin kiyiya dönmesini bekleyen bir ihtiyarin dikkatini cekti ![]() Yasli adam, seke seke onun yanina gidip: - Merhaba delikanli! dedi Bu gün deniz cok harika degil mi?Kücük cocuk, basini cevirmeden; - Ama rüzgarli, dedi Topum denize düsünce sürükleyip götürdü![]() Adam, cocugun yanina oturup: - Eger biraz genc olsaydim, yüzüp onu alirdim! dedi![]() Ama simdi adim bile atamiyorum ![]() Kücük cocuk, ona cevap vermedi Ve kiyidan uzaklasan topunu daha iyi görebilmek icin,hemen yanindaki tümsege cikti ![]() Yasli adam, sakin bir ses tonuyla: - Ümidini hicbir zaman kaybetme! dedi Bence dua etsen cok iyi olur![]() Cocuk, büyük bir sevincle: - Dua etsem topum geri gelir mi? diye sordu Denize düstügü yeri bilir mi?- Allah isterse eger, ona ögretir! dedi ihtiyar![]() Topun geri gelmese de, dualarin sevabi sana yeter ![]() Kücük cocuk, yasli adamin sözlerini biraz düsündükten sonra, her okudugunda dedesinden bahsi kopardigi dualari ard arda siraladi ![]() Daha sonra da, topun dönmesi icin Allah’tan yardim istedi Ama üzüntüsü azalmamisti![]() O topa bir sürü para harcamis, bayram parasini bile ona katmisti ![]() Simdi artik tek sansi, bazen oldugu gibi, rüzgarin aniden yön degistirmesiydi ![]() Ama deniz cok büyüktü, topu ise kücücük ![]() Aksam üstü hava biraz daha sertlesti Ve günes batmak üzereyken sandallar döndü![]() Cocuk, eve gitmek istemiyordu Bu yüzden de ihtiyarla birlikte oyalandi![]() Yasli adam, hep ayni balikcidan alisveris yapardi ![]() Sonunda onu bulup: - Aviniz insaAllah iyi gecmistir! dedi Eger varsa, birkac kilo alabilirim![]() Sandaldaki adam, bir kova icindeki baliklari gösterip: - Zaten ancak o kadarcik tutmustum, dedi Denizde “av” diye bir sey kalmadi![]() - Dua etmeyi denediniz mi? diye atildi cocuk Ümidinizi sakin kaybetmeyin!![]() Balikci icin her sey tesadüftü ![]() Bunun icin de “rasgele” derlerdi Ama simdi bir sey hatirlamisti![]() Yillar yili unuttugu bir seyi Cocugun yanaklarini oksarken:- Dua ha! diye mirildandi O zaman tutar miydim?- Tutamasaniz bile, dualarin sevabi size yeter, dedi cocuk Bunu yeni ögrendim![]() Balikci, böyle bir sözü ilk defa duyuyordu Basini agir agir sallayarak:- Ben de yeni ögrendim! diye gülümsedi Üstelik de kücük bir ögretmenden![]() Cocuk, bu sözlerden cok hoslanmisti ![]() Artik topun gitmesine üzülmüyordu ![]() Yanindaki yasli adam ona bir göz kirparken, balikci tekrar sandala yöneldi ve aglarin üzerindeki eski örtüyü acti ![]() Bir top vardi orada Henüz islak oldugundan, isil isil parildayan bir futbol topu![]() Balikci, onu cocuga uzatip: - Ögretmenlerin hakki hic ödenmez! dedi![]() Bunu biraz önce denizde buldum! Kücük cocuk, rüyada olmaliydi![]() Hic beklenmedik seylerin yasandigi bir rüya ![]() Aceleyle saga sola bakindi Ama her sey gercekti Balikci da, sandal da, ihtiyar da…Topu ise, iste ellerindeydi Ona sikica sarilip:- Bir daha benden izinsiz gezmek yok! dedi![]() Ya dua etmeseydim ne olurdun o zaman? Dua en kiymetli bir Hazine bizim icin ![]() ![]() Biter diye korkmayin istediginiz kadar kullanin ![]() öyle bir hazine ki sinirsiz ve karsiliksiz verilmis hemde![]() dualarda buluşmak dileğiyle |
|
|
|