Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allahtan, istemenin, usulü

Allah'tan İstemenin Usulü

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkında Allah'tan İstemenin Usulü

Haddini bilen dua eder Çünkü haddini bilen yetersizliğini bilir Haddini bilen Rabbini bilirhaddini bilen insan kulluğunu bilir Kulluğun en güzel ifadesi duadır Duanın zamanı ve mekanı yoktur Her yerde ve her zaman dua edilir Her hal ve şartta dua edilir
Dua kalbin Allah’la konuşmasıdır Dua diller üstü bir dildir Kalbin dilidir dua eden Kalp duaya durunca , değil sadece dil, her bir hücre ona katılır İnsanın bütün varlığı istemek olur Böyle bir duanın kendisi bizzat icabettirBütün hücreleri istemek kesilen birinin duasının kabul olup olmadığı merak edilmez Çünkü böyle bir hal kabul olmuş bir duanın ta kendisidir Böylesine dua eden bir yüreğe sahip olmak tüm duaların getireceği her şeyden daha üstününe sahip olmaktırinsan dua ile istemeden önce duayı istemelidir Bunu istemek Allah’la konuşan bir kalp istemektir
Dua aklın bitip aşkın başladığı bir haldir Şah damarından daha yakın olan merkez şah damarından yakın olanla temasa geçer Orada söz biter öz başlarOrada tedbir biter takdir başlar Orada ceset biter ruh başlar O makam talep makamıdır Dua ibadetlerin özüdür, iliğidir, beynidir
Duayı ellerimizle yaparız Çünkü her şeyi ellerimizle işleriz Ellerimiz Allah’ın yarattığı bir çift fiziki duadır Onlarla işlediğimiz her şey duamızın bir parçasıdırDua ederken kaldırdığımız ellerimizle aslında, Ya Rab! Bu ellerle yaptım, demiş oluruz Ya Rab ! elimden geleni yaptım, gelmeyen konusunda sana sığınıyorum, demiş oluyoruz Ya Rab!ellerim bana yetmedi! Tut ellerimi, bırakma beni, demiş oluruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com