![]() |
Duâ Belâyı Giderir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duâ Belâyı GiderirDuâ belâyı giderir Hakkında Duâ belâyı giderir DUÂ BELÂYI GİDERİR Ziyâeddîn Nahşebî büyük âlimlerdendi ![]() Bir gün şu hadîseyi dersinde nakleyledi: (Resûlullah eshâbla otururken bir ara Şu ibretli vak'ayı naklettiler onlara: Vaktiyle bir kavimde yaşıyordu Üç adam ![]() Bir yere giderlerken bir dağda oldu akşam ![]() Hemen yer aradılar gecelemek üzere ![]() Bir "Mağara" görerek sığındılar o yere ![]() Lâkin koca bir Kaya" dağdan yuvarlanarak Mağara kapısını kapadı tam olarak ![]() Dediler ki: (Bu yerden bizleri kim kurtarır? Bize yardım edecek ancak Hak teâlâdır ![]() İyi işlerimizle edelim Ona niyâz ![]() Ola ki O da bizi bu yerden eder halâs ![]() İçlerinden birisi dedi ki: (Yâ ilâhî! Benim "Annem ve Babam" vardı ki pîr-i fâni Onların yemeğini bizzât yedirmeyince Ben hanım ve çocuklar yemezdik daha önce ![]() "Rızân için" yaptımsa onlara bu hizmeti Kaldır üzerimizden bu büyük musîbeti ![]() O böyle dediğinde aralandı az kaya ![]() Lâkin çıkamadılar yine de dışarıya ![]() Bu sefer ikincisi dedi ki: (Yâ ilâhî! Komşumuzun çok güzel bir Kızı var idi ki Onunla buluşmayı isterdim harâretle ![]() Lâkin o teklîfimi reddederdi şiddetle ![]() Sonra bir "Kıtlık" oldu günlerce kaldılar aç ![]() Nihâyet erzak için oldular bize muhtâç ![]() Ben bunu fırsat bilip o kıza erzak verdim ![]() Sonra da (Teklîfime "Evet" de haydi!) dedim ![]() Dedi ki: (Sen Allah'tan korkmaz mısın ey kişi! Nasıl teklîf edersin bana günâh bir işi?) Ben bunu işitince kendime geldim hemen ![]() Vazgeçtim o günâhı irtikâb eylemekten ![]() Bu işten "Rızân için" ictinâb ettim ise Buradan çıkmak için yardım et yâ Rab bize ![]() O kaya biraz daha aralandı o vakit ![]() Lâkin henüz çıkmaya olmadı tam müsâit ![]() Bu sefer üçüncüsü dedi ki: (Yâ ilâhî! Amele tutmuş idim ücret ile ben dahî ![]() Lâkin gitti birisi ücretini almadan ![]() Ben onun ücretini çalıştırdım çok zaman ![]() Birikti hesâbına bir hayli mal ve davar ![]() Bir gün gelip istedi ücretini o tekrar ![]() Dedim ki: (Şu gördüğün öküz koyun ve deve Senindir her birisi sür götür senin eve ![]() Yâ Rabbî "Rızân için" yaptımsa bu işi ben Kaldır bu musîbeti bizim üzerimizden ![]() O da Hak teâlâya edince böyle niyâz Taş kaydı biraz daha oldular bundan halâs ![]() |
![]() |
![]() |
|