![]() |
Hz. Nuh’Un Duaları -Kur-An'da Geçen Peygamber Duaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Nuh’Un Duaları -Kur-An'da Geçen Peygamber DualarıHz ![]() Hakkında Hz ![]() Hz ![]() Kuran’da, yıllar boyunca, örnek bir kararlılıkla kavmini tevhid dinine çağıran Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Hz ![]() Sonunda Rabbine dua etti: “Gerçekten ben, yenik düşmüş durumdayım ![]() ![]() (Kamer Suresi, 10) Başka bir surede Hz ![]() Nuh: “Rabbim, yeryüzünde kafirlerden yurt edinen hiç kimseyi bırakma ![]() ![]() “Çünkü Sen onları bırakacak olursan, Senin kullarını şaşırtıp-saptırırlar ve onlar, kötülükte sınırı aşan (facir’den) kafirden başkasını doğurmazlar ![]() Rabbim, beni, annemi, babamı, mü’min olarak evime gireni, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla ![]() Zalimlere yıkımdan başkasını arttırma ![]() (Nuh Suresi, 26-28) Allah, Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Geminin yapımı sırasında kavmi ise kendisi ile alay etmeye devam etmiştir ![]() Bu olay Kuran’da şöyle haber verilir: Gemiyi yapıyordu ![]() ![]() O: “Eğer bizimle alay ederseniz, alay ettiğiniz gibi biz de sizlerle alay edeceğiz” dedi ![]() (Hud Suresi, 38) Ancak Hz ![]() ![]() Ve sonunda Allah’ın vaadi gelir ve tufan patlak verir: Biz de ‘bardaktan boşanırcasına akan’ bir su ile göğün kapılarını açtık ![]() Yeri de ‘coşkun kaynaklar’ halinde fışkırttık ![]() Derken su, takdir edilmiş bir işe karşı (hükmümüzü gerçekleştirmek üzere) birleşti ![]() Ve onu da tahtalar ve çiviler(le inşa edilmiş gemi) üzerinde taşıdık ![]() (Kamer Suresi, 11-13) Tufan sırasında boğulanlardan birisi de Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() (Hud Suresi, 43) Kuran’da Hz ![]() Nuh Rabbine seslendi: Dedi ki: “Rabbim, şüphesiz benim oğlum ailemdendir ve Senin va’din de doğrusu haktır ![]() ![]() Dedi ki: “Ey Nuh, kesinlikle o senin ailenden değildir ![]() Çünkü o, salih olmayan bir iş (yapmıştır) ![]() Öyleyse hakkında bilgin olmayan şeyi benden isteme ![]() Gerçekten ben, cahillerden olmayasın diye sana öğüt veriyorum ![]() (Hud Suresi, 45-46) Hz ![]() ![]() Oysa Nuh’un oğlu iman etmemiştir ![]() Kuran’da Hz ![]() Dedi ki: “Rabbim, bilgim olmayan şeyi Senden istemekten Sana sığınırım ![]() Ve eğer beni bağışlamaz ve beni esirgemezsen, hüsrana uğrayanlardan olurum ![]() (Hud Suresi, 47) |
![]() |
![]() |
|