![]() |
Allah Şaşırtmasın Demek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Şaşırtmasın DemekAllah Şaşırtmasın Demek Hakkında Allah Şaşırtmasın Demek Sual: (Allah şaşırtmasın) diye dua etmek yanlış değil mi? Allah bizim kötülüğümüzü isteyip de niye şaşırtsın ki? Böyle söylemek Allah’a suizan olmaz mı? CEVAP (Allah şaşırtmasın) duasının benzerleri Kur’an-ı kerimde ve hadis-i şeriflerde vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur’an-ı kerimde bildirilen bazı dualar, mealen şöyledir: Ey Rabbimiz, kalblerimizi kaydırma! [Bizi sapıtma!] (Âl-i İmran 8) Kıyamette bizi rezil rüsva etme! (Âl-i İmran 194) Unuttuğum şeyden dolayı beni suçlama ve bu işimden dolayı bana bir güçlük çıkarma! (Kehf 73) Kabirden kalkıldığı gün beni mahcup etme! (Şuara 87) Bu konuda birkaç hadis-i şerif meali de bildirelim: (Ey Allah’ım, kabir ehlinin ecrinden bizi mahrum etme ve onlardan sonra bizi fitneye uğratma!) [İbni Mace] (Ya Rabbi, bana azap etme!) [Deylemi] Her şeyi yapan Allahü teâlâ için, Peygamber efendimiz şöyle dua etmiştir: (Ya Rabbi, kabrimi ibadet edilen put haline getirme!) [Abdurrezzâk] Allahü teâlâ herkese, layık olduğunu verir, kimseye zerre kadar zulmetmez ![]() (Allahü teâlâ, kullarına zulmetmez, haksızlık etmez ![]() ![]() ![]() Demek ki, Allahü teâlâ bir kimseyi şaşırtmışsa, o kimse çirkin ameli sebebiyle şaşırmış olur ![]() |
![]() |
![]() |
|