![]() |
Hz. İsa’Nın Duaları - Kur-An'da Geçen Peygamber Duaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. İsa’Nın Duaları - Kur-An'da Geçen Peygamber DualarıHz ![]() Hakkında Hz ![]() Hz ![]() Kuran’da, Hz ![]() “… Onun adı Meryem oğlu İsa Mesih’tir ![]() O, dünyada ve ahirette ’seçkin, onurlu, saygındır’ ve (Allah’a) yakın kılınanlardandır ![]() ![]() (Al-i İmran Suresi, 45) Kuran’da havarilerinin Hz ![]() ![]() “Sofra” anlamına gelen Maide Suresi’nde anlatılan bu olay şöyledir: Havariler: “Ey Meryem oğlu İsa, Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?” demişlerdi ![]() O da: “Eğer inanmışlarsanız Allah’tan korkup-sakının” demişti ![]() (Bu sefer Havariler “Ondan yemek istiyoruz, kalplerimiz tatmin olsun, senin de gerçekten bize doğru söylediğini bilelim ve buna şahidlerden olalım” demişlerdi ![]() (Maide Suresi, 112-113) Havarilerin bu isteklerinin altında olağanüstü bir olay görmek isteği yatıyordu ![]() Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Kuran’da, Hz ![]() Meryem oğlu İsa: “Allah’ım, Rabbimiz, bize gökten bir sofra indir, öncemiz ve sonramız için bir bayram ve Senden de bir belge olsun ![]() Bizi rızıklandır, Sen rızık vericilerin en hayırlısısın” demişti ![]() (Maide Suresi, 114) Allah Hz ![]() Allah demişti ki: “Şüphesiz ben bunu size indireceğim ![]() Artık bundan sonra sizden kim inkâr ederse, ben onu gerçekten alemlerden hiç kimseyi azablandırmayacağım bir azabla azablandıracağım ![]() (Maide Suresi, 115) Hz ![]() Allah: “Ey Meryem oğlu İsa, insanlara, beni ve anneni Allah’ı bırakarak iki ilah edinin, diye sen mi söyledin?” dediğinde (İsa şöyle dedi); “Seni tenzih ederim, hakkım olmayan bir sözü söylemek bana yakışmaz ![]() ![]() Sen bende olanı bilirsin, ama ben Sende olanı bilmem ![]() Gerçekten, görünmeyenleri (gaybleri) bilen Sensin Sen ![]() “Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hiçbir şeyi söylemedim ![]() (O da şuydu ‘Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin ![]() Onların içinde kaldığım sürece, ben onların üzerinde bir şahidim ![]() Benim (dünya) hayatıma son verdiğinde, üzerlerindeki gözetleyici Sendin ![]() Sen herşeyin üzerine şahid olansın ![]() Eğer onları azablandırırsan, şüphesiz onlar Senin kullarındır, eğer onları bağışlarsan, şüphesiz aziz olan, hakim olan Sensin Sen ![]() (Maide Suresi, 116-118 |
![]() |
![]() |
|