Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah’a, allah’tan, dilemesi, gerekir, istemesi, kişinin, o’ndan, sadece, sığınıp, yardım

Kişinin Sadece Allah’Tan İstemesi, Sadece Allah’A Sığınıp O’Ndan Yardım Dilemesi Gerekir

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kişinin Sadece Allah’Tan İstemesi, Sadece Allah’A Sığınıp O’Ndan Yardım Dilemesi Gerekir

Kişinin Sadece Allah’tan İstemesi, Sadece Allah’a Sığınıp O’ndan Yardım Dilemesi Gerekir
Hakkında Kişinin Sadece Allah’tan İstemesi, Sadece Allah’a Sığınıp O’ndan Yardım Dilemesi Gerekir

Kişinin Sadece Allah’tan İstemesi, Sadece Allah’a Sığınıp O’ndan Yardım Dilemesi Gerekir

Kişinin Allah’ın gayrından bir şey istemesi veya Allah’tan başka birine dua etmesi caiz değildir Çünkü bu Allah’a eş koşmaktır Allah (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor:

“…Allah ile beraber hiç kimseye dua etme

Cin 18

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), İbni Abbas (Radiyallahu Anhuma)’ya şöyle buyurdu:

“Bir şey istediğin vakit Allah’tan iste, yardım dilediğin vakit de yine Allah’tan dile

Tirmizi 2635

Bu ayet ve hadiste anlatılan, tevhid ise amelî tevhiddir, yani Ulûhiyet tevhididir

Ulûhiyet: Allah’ın gerçek ilah olduğuna, Ondan gayrı gerçek ilah olmadığına kesin itikat etmek ve ibadetlerle O’nu birlemektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com