![]() |
Küçük Bir Çocuğun Samimane Yaptığı Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Bir Çocuğun Samimane Yaptığı Duasıküçük bir çocuğun samimane yaptığı duası Hakkında küçük bir çocuğun samimane yaptığı duası küçük bir çocuğun samimane yaptığı duası ![]() Küçük çocuğun duası: “Allahümme inni es’elüke bi rahmetikellti vesiat külle şey’in en tağfirali Manası: “ Allah’ım! Her şeyi kuşatan rahmetinle beni bağışlamanı dilerim” |
![]() |
![]() |
![]() |
Küçük Bir Çocuğun Samimane Yaptığı Duası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Bir Çocuğun Samimane Yaptığı DuasıDeniz kenarına oturmuş, gözlerinide ilerdeki bir noktaya dikmişti ![]() Belki de bir saattir öylece duruyordu ![]() alışveriş için balıkçı sandallarının kıyıya dönmesini bekleyen bir ihtiyarın dikkatini çekti ![]() Yaşlı adam, seke seke onun yanına gidip: - Merhaba delikanlı! ![]() ![]() değil mi? Küçük çocuk, başını çevirmeden; - Ama rüzgârlı, dedi ![]() götürdü ![]() Adam, çocuğun yanına oturup: - Eğer biraz genç olsaydım, yüzüp onu alırdım! ![]() ![]() Ama şimdi adım bile atamıyorum ![]() Küçük çocuk, ona cevap vermedi ![]() topunu daha iyi görebilmek için, hemen yanındaki tümseğe çıktı ![]() - Ümidini hiçbir zaman kaybetme! ![]() ![]() etsen çok iyi olur ![]() - Dua etsem topum geri gelir mi? diye sordu ![]() düştüğü yeri bilir mi? - Allah isterse eğer, ona öğretir! ![]() ![]() Topun geri gelmese de, duaların sevabı sana yeter ![]() Küçük çocuk, yaşlı adamın sözlerini biraz düşündükten sonra, her okuduğunda dedesinden bahşiş kopardığı uaları ard arda sıraladı ![]() dönmesi için Allah'tan yardım istedi ![]() ![]() O topa bir sürü para harcamış, bayram parasını bile ona katmıştı ![]() Şimdi artık tek şansı, bazen olduğu gibi, rüzgârın âniden yön değiştirmesiydi ![]() çok büyüktü, topu ise küçücük ![]() daha sertleşti ![]() ![]() Çocuk, eve gitmek istemiyordu ![]() birlikte oyalandı ![]() Yaşlı adam, hep aynı balıkçıdan alışveriş yapardı ![]() Sonunda onu bulup: - Avınız inşAllah iyi geçmiştir! ![]() birkaç kilo alabilirim ![]() Sandaldaki adam, bir kova içindeki balıkları gösterip: - Zaten ancak o kadarcık tutmuştum, dedi ![]() diye bir şey kalmadı ![]() çocuk ![]() sakın kaybetmeyin! ![]() Balıkçı için her şey tesadüftü ![]() derlerdi ![]() Ama şimdi bir şey hatırlamıştı ![]() bir şeyi ![]() Çocuğun yanaklarını okşarken: - Dua ha! ![]() ![]() - Tutamasanız bile, duaların sevabı size yeter, dedi çocuk ![]() Bunu yeni öğrendim ![]() duyuyordu ![]() - Ben de yeni öğrendim! ![]() ![]() küçük bir öğretmenden ![]() Çcuk, bu sözlerden çok hoşlanmıştı ![]() gitmesine üzülmüyordu ![]() kırparken, balıkçı tekrar sandala yöneldi ve ağların üzerindeki eski örtüyü açtı ![]() Bir top vardı orada ![]() parıldayan bir futbol topu ![]() - Öğretmenlerin hakkı hiç ödenmez! ![]() ![]() önce denizde buldum! ![]() Küçük çocuk, rüyada olmalıydı ![]() şeylerin yaşandığı bir rüya ![]() ![]() her şey gerçekti ![]() ![]() ![]() ![]() Topu ise, işte ellerindeydi ![]() - Bir daha benden izinsiz gezmek yok! ![]() ![]() etmeseydim ne olurdun o zaman? SİZLERDE DUA ETMEYİ DENEDİNİZ Mİ SIKINTILI ANLARINIZDA ![]() ![]() ![]() ![]() BELKİ DUALARINIZ HEMEN GERÇEKLEŞMEYEBİLİR AMA O DUALARIN SEVABI YETER SİZLERE ![]() ![]() ![]() YENİ ÖĞRENDİM BENDE ![]() ![]() ![]() ![]() DUA EN KIYMETLİ BİR HAZİNE BİZİM İÇİN ![]() ![]() BİTER DİYE KORKMAYIN İSTEDİĞİNİZ KADAR KULLANIN ![]() ![]() ![]() ÖYLE BİR HAZİNE Kİ SINIRSIZ VE KARŞILIKSIZ VERİLMİŞ HEMDE ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|