Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmed, dua, eğitici, errufâi, hazretlerinden

Eğitici Bir Dua Ahmed Er-Rufai Hazretlerinden

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkında Eğitici Bir Dua Ahmed Er-Rufai Hazretlerinden

Ey Rabbimiz ! İbadetlerimizi, taatlerimizi kabul et Şüphesiz ki sen dualarımızı işiten, niyetlerimizi bilensin, tevbelerimizi kabul et Şüphesiz sen, tevbeleri çokça kabul edensin

Allah ım, Dinim, Dünyam, Çoluk çocuğum ve malım içinde sağlık ve afiyetle yaşamamı nasip eyle

Allah ım, kusurlarımı ört, beni korktuklarımdan emin eyle

Allah ım, önümden, arkamdan, sağımdan solumdan, üstümden ve altımdan gelecek tüm kötülüklerden sana sığınırımAllah ım, vücuduma sağlık ver Kulağıma sağlık ver, Senden başka ilâh yoktur

Allah ım, Küfürden, fakirlikten, kabir azabından sana sığınırım Senden başka ilâh yoktur

Allah ım, Benim Rabbim sensin Senden başka ilâh yoktur

Beni Sen yarattın, ben senini kulunum Elimden geldiğince sana verdiğim kulluk sözü üzerindeyim Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım Bana olan nimetlerini ve bu nimetlere karşı benim günah ve kusurlarımı itiraf ediyor, beni bağışlamanı diliyorumSenden başka günahları bağışlayacak yoktur

Allah ım, kederden, tasadan,âcizlikten, tembellikten,cimrilikten, korkaklıktan, borç altında ezilmekten, düşmanlara yenilmekten sana sığınırımAllah ım, bu günün önünü salah, ortasını felâh, sonunu başarılı kıl

Bize dünya ve ahiret iyiliği ver Ey Merhametlilerin en merhametlisi Allah ım,!

Haksızlık etmekten, haksızlık edilmekten, saldırmaktan, saldırılmaktan, hata işlemekten, bağışlamayacağın bir günaha düşmekten sana sığınırım

Allah ım, beni en güzel amellerle en güzel ahlâk sahibi olmaya ilet, senden başka güzel ahlâka götürecek yokturAllah ım, beni kötü amel ve kötü ahlâktan uzaklaştır

Allah ım, Dinimi düzelt, evimi genişlet, bana verdiğin rızkı mübârek eyle

Allah ım, kalb katılığından, gafletten, zillet ve meskenetten, sana sığınırım

Allah ım, Küfürden, fısktan, nifak ve ayrıcalıktan, gösterişten sana sığınırım

Sağırlıktan, dilsizlikten, cüzamdan, kötü hastalıklardan sana sığınırım

Allah ım, nefsime takvâ ver,onu temizle, nefsi en iyi tamizleyen sensin Nefsimi velisi ve mevlâsı sensin

Allah ım, faydasız ilimden,korkusuz gönülden, doymayan nefisten, kabul edilmeyen duadan sana sığınırımAllah ım, yaptığım ve yapmadığım şeylerin şerrinden sana sığınırım

Allah ım, üzerimde bulunan nimetlerin gitmesinden, sağlığımın ters dönmesinden, ansızın bastıracak öfkenden ve her türlü gazabından sana sığınırım

Allah ım, yıkıntı altında kalmaktan, düşmekten, boğulmaktan, yanmaktan, ihtiyarlıktan, ölüm sırasında şeytanın beni şaşırtmasından sana sığınırım

Allah ım, kalbimin mühürlenmesine sebep olacak tamahtan sana sığınırım

Allah ım, kötü huy ve amellerden, heveslerden ve hastalıklardan sana sığınırım Borç altında kalmaktan, düşman kahrından, düşmanların üstüme gülmesinden ve kınamasından sana sığınırım

Allah ım her işimin koruyucusu olan dinimi düzelt Geçim yerim olan dünyamı düzelt Ahiretimi düzelt Haya iken daha çok iyi işler yapmamı nasip eyle Ya Rabbi ! bana yardım et, beni ezme, ezdirme, bana zafer ver, yenilgiye uğratma Bana doğru yolu göster, doğru yolda yürümemi kolaylaştır

Allah ım, seni zikreden, sana şükerden, itaat eden, sana boyun eğen, yalvaran bir kul eyle Ey Allah ım, Tevbemi kabul buyur, beni günahlarımdan arındır, duamı kabul et, hüccetimisağlam yap, kalbimi sana yönelt, dilimi gönlümü aydınlat

Allah ım, Bana işimde sebat, doğru yolda kararlılık ver Nimetine şükür ve sana güzel kulluk etmeyi nasip eyle Bana sağlam bir kalb, doğru konuşan dil ver Bana senin bildiğin tüm iyilikleri vermeni Ve bildiğin tüm kötülüklerden beni korumanı dilerim

Allah ım! Seni ve Seni sevenler sevmeyi ve beni sana yaklaştıracak işleri sevmeyi nasip eyle

Allah ım! Duaların en hayırlısını, başarıların en üstününü, sevapların en mükemmelini ihsan buyur

Allah ım, ayaklarımı doğru yolda sağlamlaştır Sevap tartılarımı ağırlaştır Hatalarımı bağışla, Cennetin en yüce derecelerine ermemi nasip eyle

Allah ım, Adımı yükselt, günahımı at, kalbimi temizle, namusumu koru Ruhuma yaratılışıma, ahlâkıma, âileme, yaşamıma, işlerime kutluluklar ver İyi amellerimi kabul buyur

Allah ım, belanın sıkıştırmasından,bedbahtlıktan, kötü kazadan, düşman şerrinden sana sığınırım

Ey kalbleri evirip çeviren Rabbim ! kalbimi senin dinin üzerinde sağlam tut, kalblerimizi sana itaate döndür

Allah ım! Kalbimi nifaktan, amelimi riyadan, dilimi yalandan, gözümü hiyanetten temizle Şüphesiz sen gözlerin hain bakışlarını ve gönüllerin gizlediğini bilirsin

Allah ım, bize zâtından korku ver ki günah işlememize engel olsun

Bizi cennetine ulaştıracak her türlü söz, fiil ve ameli nasip eyle Cehennemden ve ona götürecek her türlü söz, fiil ve amelden de sana sığınıyoruz Allah ım! Peygamber im HzMuhammed in senden istediği bütün hayırları biz de istiyoruz, Sana sığındığı bütün şerlerden biz de sana sığınıyoruz

Allah ım, Bize haksızlık edenlerden öcümüzü al, düşmanlık edene karşı bize zafer ver, bizi dünyanın peşinden koşturma Dünyayı, en çok düşündüğümüz, tasasını çektiğimiz bir varlık haline getirme

Günahlarımızdan ötürü bizi belalara düşürme ve senden korkmayan kimseleri üstümüze salma Allah ım

Senden doğru iman, güzel huy, âfiyet ve sağlık ihsan buyurmanı diliyorum

Allah ım, senden yardım ve kurtuluş dileyen ve huzurunda korkudan titreyerek günahlarını itiraf eden zavallı bir yoksulum Bir zavallı kulun olarak sana yalvarıyor, boynu bükü bir aciz olarak sana sığınıyor, huzurunda zilletle eğilmiş bir biçare olarak sana yalvarıyorum

Ey Rabbimiz ! bize dünyada iyilik, âhirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

ALLAH IM, Beni ve çocuklarımı namazı devamlı kılanlardan eyle, Ey Rabbimiz, dualarımızı da kabul eyle, hesap günü beni, annemi babamı ve bütün Müslümanları bağışla Müslümanları dinlerinde daim eyle, hayat şartlarını kolaylaştır Onlara güven ver, borçlarını ödemede kolaylık ver Hastalarına şifa ver Uzakta olanlarına selamet ver Gönüllerine ferahlık ver Kalplarindeki kin ve nefreti gider Onları birbirine ısındırPeygamberlerinin yolunda sabit kıl Düşmanlarına karşı onların yardımcısı ol Allah ım!

Ya Rabb ! Bizi kötülükten uzaklaştıran ve kendisi de kötülükten uzak duranlardan eyleDaima helal olan şeyleri nasib et ki harama düşmeyeyim İbadet ve taatınla meşgul olmayı nasib et ki günah ve isyana düşmeyeyim Lütuf ve ihsanını esirgeme ki senden başkasına muhtaç olmayayım

Ey bağışlaması bol rabbim! Beni bağışla Şüphesiz Sen çok affedicisinAffetmeyi seversin Beni affet

Ey merhametlilerin en merhametlisi Rahman ve Rahîm olan Allah ım ! Salât ve Selâm Efendimiz Hz Muhammed (sas) in ve O nun âl ve ashâbı üzerine olsun Hamd ve senâ ise, âlemlerin Rabbi olan Allah a mahsustur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com