10-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamberimiz(S.A.S)Rüyada Görebilmek
Peygamberimiz(s a s)Rüyada Görebilmek
Hakkında Peygamberimiz(s a s)Rüyada Görebilmek
Soru
selamünaleyküm alttaki yaziyi bir yerde okudum bu dogru olabilirmi? cumaniz mübarek olsun (Cuma gecesi iki rekat namaz kilip, her rekatta bir Fatiha, bir Âyet-el Kürsi, 15 Ihlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, öteki Cumaya varmadan beni rüyada görür ) [Sir'a]
Peygamberimiz Muhammed aleyhisselami rüyada hakiki sekliyle görebilmek için düzgün itikada sahip olmak, ibadetleri yapip haramlardan kaçmak ve çok salevat-i serife getirmek lazimdir Hadis-i serifte buyuruldu ki:
(Cuma gecesi iki rekat namaz kilip, her rekatta bir Fatiha, bir Âyet-el Kürsi, 15 Ihlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, öteki Cumaya varmadan beni rüyada görür ) [Sir'a>
Zayif da olsa söyle bir rivayet vardir:
Hz Ömer, (Bir mümin, Abher namazini kilip da Resulullahi rüyasinda görmezse, ben Ömer degilim Yemin ederim ki, Allahü teâlâ, bu namazi kilanin isini görür, diledigini verir, günahi ne kadar çok olsa da, hepsini affeder, ölürken susamaz, kabrine çiçekler dösenir Kabrinden kalkarken de, basina keramet taci konur) buyurdu Hz Ali de, (Resulullahi görmek istedigim zaman, Abher namazini kilarim) buyurdu
Abher namazi, 4 rekatlik nafile bir namazdir Ikinci rekatta, oturulunca Ettehiyyatüden sonra salli barik okunur Her rekatta bir Fatiha, on defa Kadir suresi okunur Sonra rükudan önce, 15 defa Sübhanallahi velhamdülillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber tesbihi okunur, sonra rükuya varilir, rükuda 3 defa Sübhane rabbiyel azim dendikten sonra 3 defa yukaridaki tesbih okunur Sonra dogrulup, kavmede, yani ayakta iken ayni tesbih 3 defa daha okunur Secdeye varilir, 3 Sübhane Rabbiyel a'ladan sonra, ayni tesbih 5 defa okunur Daha sonra ikinci secdeye gidilir Iki secde arasinda tesbih okunmaz
Diger 3 rekat da böyle tamamlanir Selamdan sonra konusmadan Kadir suresi on defa okunur Sonra ayni tesbih 33 defa okunup Cezallahü Muhammeden anna ma hüve ehlühü denir
Selam ve dua ile  
|
|
|