![]() |
Zerre İman Ne Demek? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zerre İman Ne Demek?Zerre iman ne demek? Hakkında Zerre iman ne demek? Zerre iman ne demek?Sual: Hiçbir iyilik ve ibadeti olmayan günahlar içinde yüzen bir kimse, ihlâsla kelime-i şehadeti söylese ve o hâl üzere ölse cennete gider mi? CEVAP Günahlar içinde yüzüp ibadetten uzak kimsenin imanla ölmesi çok zordur ![]() ![]() (Kalbinde zerre kadar imanı olan kişi ateşten çıkar ![]() İbadeti ve iyiliği küçük görmemelidir ![]() ![]() (Ömründe hiç hayır yapmayan bir Müslüman, [başka Müslümanların ayağına batmasın diye] bir dikeni yoldan kaldırdı ![]() ![]() Sual: Zerre imanı olan Cennete mutlaka girecek deniyor ![]() CEVAP Amentü’deki altı esasa inanan, Peygamber efendimiz ne bildirdiyse hepsine inandım, beğendim, hepsini kabul ettim diyen kimse, zerre imana kavuşmuş demektir ![]() Allah'ın rahmeti geniştir, Muhammedün Resulullah demeye lüzum yok dense, İslamiyet ile alaka kesilir, zerre iman hasıl olmaz ![]() (Lâ ilahe illallah Muhammedün Resulullah diyerek, kalbinde zerre kadar imanı olan kişi ateşten çıkar ![]() İmanın altı şartına inanılsa, içinden birine, mesela Peygamberlerden birine inanılmasa, hatta bir farzı, bir sünneti beğenmese, o kimse mümin olamaz ![]() ![]() Zerre imanla ölebilmek için de haramlardan kaçmaya, ibadetleri yapmaya çalışmalıdır ![]() ![]() Sual: Kelime-i şehadeti söyleyip imanla ölen herkes mutlaka Cennete girecek midir? CEVAP Zerre imana sahip olan elbette girecektir ![]() ![]() ![]() Hazret-i Muaz anlatır: Resulallah, (Ya Muaz, Allahü teâlânın, kulları üzerine ve kulların Allahü teâlâ üzerine hakkı nedir) buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah, (Allah’tan başka ilah olmadığına, Muhammed’in Allah’ın Resulü olduğuna ihlasla şehadet eden [bunu muhafaza edip müslüman olarak ölen] herkese, Allahü teâlâ ateşi haram kıldı) buyurunca, (Ya Resulallah bunu insanlara haber vereyim mi?) dedim ![]() ![]() Hazret-i Muaz, bildiği şeyi gizlemek günahından kurtulmak için bunu vefatından az önce haber verdi ![]() Sual: Büyük günah işleyen müminler de Cennete girecek midir? CEVAP Şefaate kavuşursa hiç Cehenneme girmeden Cennete girecektir ![]() ![]() ![]() (Şunları yeminle söylüyorum: 1- Facir olan [çeşitli günahlar işleyen], maişetini kazanmaktan da ahmak olan mümin Cennete girecektir ![]() 2- Günahları sebebiyle Cehennem ateşi yakmış olan da Cennete girecektir ![]() 3- Kıyamette Allahü teâlâ hiç kimsenin hatırına hayaline gelmeyecek şekilde müminleri affedecektir ![]() 4- Allahü teâlâ, öyle çok mağfiret edecek ki, İblis bile acaba ben de affolacak mıyım diye başını kaldıracaktır ![]() (Şunlar kimde bulunursa Allahü teâlâ, onun vücudunu Cehenneme haram eder, onu şeytandan ve nefsinden korur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|