3 Soru 3 Cevap Mükemmel Bir Tespit |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
3 Soru 3 Cevap Mükemmel Bir Tespit3 Soru 3 Cevap Mükemmel Bir Tespit Hakkında 3 Soru 3 Cevap Mükemmel Bir Tespit Genç bir delikanli senelerce yurt disinda okuduktan sonra vatanina ateist olarak geri döner Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediginden dolayi cani gayet sikintilidir Ebeveyni ogullarina yardim etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasina götürürler Hoca ve delikanlinin arasinda geçen diyalog söyle devam eder Delikanli: Kimsin sen? Sorularima cevap verebilecek misin? Hoca: Allah'in bir kuluyum ve Onun izniyle sorularina cevap verebilecegim Delikanli: Emin misin? Profösörler bile cevap veremedi bana Hoca: Allah'in izniyle cevap vermeye çalisirim Delikanli: 3 sorum var 1 Allah yasiyor mu? öyle ise, seklini bana göster 2 Takdir (kader) nedir? 3 Eger seytan atesten yaratildiysa neden cehenneme yollaniyor, cehennemde ates dolu degil mi? Ates atesi nasil yaksin Tanri bunu düsünemedi mi? Bu arada, aniden bizim hocamiz delikanlinin basi üzerinde bir saksi kirar Delikanli cani yana yana sorar; Neden sinirlendin ki? Hoca: Sinirlenmedim Bu benim üç soruna bir cevabim der Delikanli: Hiç birsey anlamadim Hoca: Nasil hissetin kendini saksiyi basinda kirinca? Delikanli: Tabii ki, fena bir aci hissettim Hoca: Yani, acinin varligina inaniyor musun? Delikanli:Evet Hoca: Bana bu acinin seklini göster o zaman! Delikanli: Gösteremem Hoca: Bu benim ilk cevabim Herkes Allah'in varligini hisseder ama Allah'i göremez Hoca: Dün gece rüyanda benim basinda saksi kirdigimi gördün mü? Delikanli: Hayir Hoca: Bugün böyle birsey ile karsilasacagini hiç düsündün mü? Aklindan geçti mi? Delikanli: Hayir Hoca: Bu iste takdirdir(kader) Hoca: Biz neyden yaratildik? Topraktan yaratilmis degil miyiz? Delikanli: Evet böyle denir Hoca: E o zaman ? Saksida topraktan yapilmadi mi? Allah isterse atesten yaratilan seytani atesin içinde cezalandiramaz mi? |
|